10 Nisan 2009 Cuma

GONCAGÜL BÖREK

Tarifimi 40.P.D.Ç.E evsahibesi http://missgibi.blogcu.com a gönderiyorum..

Bu böreği geçen hafta kahvaltıya gittiğim sevgili arkadaşım Funda'nın nefis sofrasında yedim,ve tabiki tarifide ondan aldım..Arkadaşımın ellerine sağlık..O günkü yorgunluğumdan olsa gerek kahvaltı masasının fotosunu çekmeyi unutmuşum..
Aldığım yufkalar market yufkası olduğu için biraz kalınlardı,o yüzden şekilleri tam istediğim gibi olmadı,ama lezzeti gayet yerinde olmuş..

Malzemeler;
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı;
Öncelikler derin bir kapta yumurta,yoğurt ve sıvıyağ iyice karıştırılır,başka bir kapta temizlenmiş ince kıyılmış maydonoz ile ezilmiş beyaz peynir karıştırılır..
Yufkalar üst üste açılır,ve mantı keser gibi şerit halinde kesilir,şeritlere önce yoğurtlu,yağlı harç fırça yardımıyla sürülür,genişlemesine peynirli harçda konur ve ikiye katlanır,içe doğru rulo olacak şekilde sarılır.Kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.üzerlerine tekrar yağlı,yoğurtlu harçtan sürüldükten sonra fırına verilir..Üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirilir..Afiyet olsun..

8 Nisan 2009 Çarşamba

SMART BLOGGER ÖDÜLÜ


http://gelincikmutfak.blogspot.com/ a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..bende bu ödülü; takip ettiğim, izlediğim ve beni izleyen tüm blog sahibi arkadaşlarıma gönderiyorum..

1 Nisan 2009 Çarşamba

PORTAKALLI KEK

Bu keki aslı arkadaşımızın blogunda gördüm ve denemeye karar verdim..gerçekten çok lezzetli ve hafif bir kek oluyor.Aslı' ya tekrar teşekkürlerimi sunuyorum..
Malzemeler;
3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker(tepeleme)
7 çorba kaşığı un(tepeleme)
1 su bard.portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
kabartma tozu,vanilya
biraz dövülmüş fındık
Yapılışı;
Öncelikle her kek tarifinde olduğu üzere yumurtalar ve şeker köpürünceye kadar çırpılır,elenmiş un,kab tozu,vanilya,portakal suyu ve rendesi eklenir.ben yarım kase dövülmüş fındık da ekledim,hepsi tekrar çırpılır,yağlanmış kalıba yada tepsiye dökülür..175 derecelik fırında 30-35 dakika pişirdim..Herkesin fırını farklı olduğu için,artık siz fırınınızın huyuna göre pişireceksiniz..
Aslının tarifinde 1 portakal yazıyordu,belki de 1 su bardağını kastetti, yinede ben 1 su bardağı koydum,portakallların sulu olup olmamalarına göre ölçü değişeği için bu şekilde yaptım..çok da güzel oldu..

Geçen pazar oy vermeye gittiğimiz okulun bahçesinden çekilmiş bir foto..Baharında gelmesiyle böyle güzel manzaralara şahit oluyoruz küçük şehrimizde.Allahım ne de güzel renklendirmiş doğayı..Yeşil ve mavi birarada insana huzur veriyor...

UN HELVASI

Malzemeler;
2 su bardağı un
yarım su bardağı sıvıyağ
100 gr margarin yada tereyağ
şerbeti için;
1 su bardağı şeker
2 su bard.su
ceviz veya çam fıstığı
Yapılışı;
Sıvıyağ ve margarin tencereye konur,eritilir,çam fıstığı ve un birlikte eklenip fıstıklar kararıncaya kadar sürekli karıştırılarak,kısık ateşte kavrulur..şerbet ayrı bir kapta kaynatılır,kavrulan unun üzerine dökülür,sürekli karıştırılır.Katılaşınca istenilen şekilde servis edilir,afiyet olsun..