20 Temmuz 2009 Pazartesi

TAVUKLU PAÇA ÇORBASI

Malzemeler;
1 tavuğun göğsü
1 kase yoğurt
1 kaşık tepeleme un
1 yumurta yada akı
1 limonun suyu
3-4 diş sarmısak
Karabiber,toz kırmızı biber
Tuz
Kaşığın ucuyla tereyeağı yada margarin

Yapılışı;
Tavuk gögsü önce haşlanır ve didilir..Haşlanan su dökülmez..Geniş bir kasede yoğurt,yumurta,un iyice çırpılır, iyice özdeşleşince,bir kaşık bir kaşık kaseye sıcak su alınır,karışım ılıdıktan sonra hepsi haşlama suya karıştırılır..Didiklenen tavukda çorbaya ilave edilir,kaynayana kadar sürekli karıştırılır..1 limonun suyu sıkılır,dövülmüş sarmısak ve bir tutam karabiber serpilir,çok az margarin yada tereyağ eklenir ve karıştırılır...Kırmızı biberle servis edilir..Afiyet olsun...

15 Temmuz 2009 Çarşamba

TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ..

Malzemeler;
3 adet yufka
2 yumurta
1 çaybardağı sıvıyağ
1 çaybardağı yoğurt
250 gr beyaz peynir,maydonoz..
Yapılışı;
Öncelikle peynirli,maydonozlu iç harç hazırlanır...
Daha sonra yumurta,yoğurt ve sıvıyağ bir kasede iyice çırpılır.Yufkalar tezgaha açılır,ortadan ikiye kesilir,kesilen parçalara hazırlanan karışım fırça yardımıyla sürülür,peynirli harçta yufkanın geniş kısmına konur,kol böreği yapar gibi rulo şeklinde sarılır,önce tavanın altına biraz yağ gezdirilir sonra tavanın ortasından başlayarak sarılan yufkalar resimdeki gibi döşenir..hepsi bittikten sonra böreğin üzerine tavanın yarısına gelecek kadar su dökülür..suyun içinde 5-6 dakika bekleyen böregin suyu süzülür ve kısık ateşte ocakta pişmeye bırakılır..bir tarafı pişen böreğin diğer tarafıda servis tabağı yardımıyla çevrilerek kızartılır..sıcak servis edilir..Afiyet olsun...

8 Temmuz 2009 Çarşamba

PASTANE POĞAÇASI

Malzemeler;
1 pkt margarin,
1 su bardağı ılık süt(mayayı içinde erit)
1 pkt yaşmaya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(akı içine,sarısı üzerine)
4-5 su bardagı un
Yapılışı;
Maya ılık sütle eritilir..Margarin yumuşayınca bütün malzemelerle birlikte iyice yoğurulur..Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilmelidir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır,yuvarlanır. İçine peynir,zeytin v.s..konulabilir.Ben oğluşum için sade tercih ettim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir,üzerine yumurta sarısı sürülür.İsteğe göre çatalla üzerlerine çizik atılır.Tepside 10-15 dakika mayalanmaya bırakılır,benim zamanım fazla olmadığı için çok mayalanmadı,daha fazla kabarabilirdi..180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..Afiyet olsun...

7 Temmuz 2009 Salı

SOSİSLİ MİLFÖY ÇUBUKLARI

İştahsız oğluma değişik bir görüntüsü olduğu için yaptım,her zamanki gibi,bir kulp takıp yemedi :(.Milföylerde bekleyince biraz kurudular .Ama ne zamandır bizim sitede dolaşan minik bir sokak köpeğine nasip oldu bizim sosisli milföyler.Tarifini isterseniz buradan ulaşabilirsiniz..