30 Ekim 2009 Cuma

TAVA BÖREĞİ...

  
                 
Bu tarifimi P.D.Ç.S.E.46 evsahibesi arkadaşımız http://nurmutfakta.blogcu.com/ 'a gönderiyorum...
Malzemeler;
2 yufka,peynir,sıvıyağ
Yapılışı;
Öncelikle tava kızdırılır biraz sıvıyağ gezdirilir..Yufkanın ilki tavaya katlamadan ,bölmeden,büzerek konur.üzerine tekrar gezdirilir,peynir yada istenilen malzeme konur,ikinci yufkda ilki gibi büzerek yerleştilir,Altı pişen böreğin tersi servis tabağı ile çevrilir.bu sefer üst taraf alta geçmiş olacak ,iki tarafada nar gibi kızarana kadar alt üst çevrilir,isteğe göre tekrar yağ gezdirlir..sıcak servis edilir..ben genelde kahvaltıda tercih ediyorum,miss gibi oluyor..

23 Ekim 2009 Cuma

FASÜLYE KIZARTMASI

Malzemeler,
Yarım kilo fasülye
2 kaşık un (isterseniz mısır unu)
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı;
Fasülyelerin uçları kesilir,yıkanır,derin bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır,pişince suyu süzülür.Düz bir tabağa un ve tuz konur,fasülyeler una bulanır(balık unlar gibi), 2-3 kaşık kızaratacağınız  tavaya  sıvıyağ gezdirilir ,kızınca fasülyeler dizilir arkalı önlü kızartılır..Üzerine yoğurt ,domates sosu v.s. dökmüyoruz,bu şekilde servis ediliyor..
Tavsiye ederim çok güzel oluyor,Fasülye yemeği yemeyen çocuğunuz varsa bi de böyle deneyin..Afiyet olsun..

17 Ekim 2009 Cumartesi

ÇAY SOFRAM..

YOĞURTLU PATATESLİ BÖREK  HARİÇ DİĞER TARİFLER ARŞİVİMDE MEVCUT,ÇİN SALATASINIDA ALTTA VERDİM..LİNK PROBLEMİ YAŞIYORUM,TARİFLERİN LİNKLERİNİ VEREMİYORUM,SORUN NE ANLAYAMADIM..İLGİLENEN ZİYARETÇİLERİME BİLGİ VEREYİM DEDİM ..TEŞEKKÜRLER..
ÇİN SALATASI
Malzemeler;
2 bardak pirinç
2 bardak su
yarım bardak sıvıyağ
2 havuç
7-8 adet kornişon turşu
1 bağ dereotu
4-5 adet yeşil soğan
Konserve mısır
tuz
Yapılışı;
Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra 2 bardak su ile tencereye alınır,suyunu çekene kadar haşlanır,yağ konulmaz..pirinçler dinlendikten sonra soğumaya bırakılır,bu arada havuçlar haşlanır küp küp doğranır,turşularda aynı şekilde yapılır,dereotu,yeşil soğan yıkandıktan sonra ince ince kıyılır,soğuyan pilava bütün malzemeler katılır,en son sıvıya ve tuzu eklenir,soğuk servis edilir..Afiyet olsun...
MERCİMEK KÖFTESİ

İKİ RENKLİ KURABİYE              

YOGURTLU PATATESLİ BÖREK..
PATLICAN TURŞUSU..
KATMER POĞAÇA

15 Ekim 2009 Perşembe

PATATESLİ KEK



YİNE PATATESLİ ,SIRF MERAKTAN AKŞAM AKŞAM YAPILMIŞ BİR TARİF..ASLINDA
İYİDE OLDU EŞİME KAHVALTILIK ÇIKMIŞ OLDU,ÇAYIN YANINDA İYİ GİDER ,DEMİN ÇAYSIZ YEDİK  GENEDE ÇOK BEĞENDİK,OĞLUŞUM HER ZAMANKİ GİBİ TADINA BİLE BAKMADI..AMA BUGÜN BİR İLK GERÇEKLEŞTİ VE YİĞİTİM ISPANAK YEDİ,HEMDE YOĞURTLU..AİLECEK ÇOK MUTLUYUZ:))..ALLAH DEVAMINI DA GÖSTERİR İNŞALLAH..OKULA BAŞLADIĞIMIZDAN BERİ ESKİSİ KADAR İNATLAŞMA OLMUYOR,ÇOK ŞÜKÜR..TARİFİME GECEYİM,BU TARİFİ BİR ÇOK BLOGCU ARKADAŞ YAYINLAMIŞ,BENDE HEPSİNDEN BİRER ALINTI YAPTIM BU ÇIKTI ORTAYA..

Malzemeler;
3 iri patates
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak un
1 bardağa yakın peynir,ben lor peyniri kullandım.
1 pkt kabartma tozu
2 adet ince kıyılmış yeşil soğan
tuz,karabiber,kırmızı biber
üzerine çörek otu
Yapılışı;
Patateslerin kabukları soyulur,küp küp doğranır,ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır,yoğurt,yağ,un ve diğer malzemeler eklenir,pataeslerde konur ve karıştırılır,yağlanmış borcama dökülür,üzerine çörek otu serpilir..180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir,bıcak veya kürdanla içinin pişip pişmediğine bakabilirsiniz..fırından çıkınca biraz dinlendirilir,sonra dilimlenip servis yapılır,Afiyet olsun...

PATATES OTURTMA



EVDE SEBZE OLMADIĞINDA KURTARICI YEMEKLERİMDEN BİRİSİ,PATLICAN OTURTMANIN PATATESLİ HALİ DİYEBİLİRİZ..NEYSEKİ SALI GÜNÜ PAZARA GİTTİM DE,İKİ GÜNDÜR KURTARICILARA BAŞVURMADIM...
 Malzemeler;
4-5 adet orta boy patates
kızartmak için sıvıyağ
üst malzemesi ;
200 gr kıyma
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru sogan
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
Tuz,baharatlar..
Yapılışı;
Patatesler soyulur,yuvarlak biçimde dilimlenir,tuzlanır,kızgın yağ da kızartılır..kızaran patatesler borcama tek sıra dizilir..Ayrı bir tavada ince kıyılmış kuru soğan kavrulur,sonra kıyma eklenir,kıyma ve soğan pişince,ince dilmlenmiş yeşil biber,rendelenmiş domates,salça ve baharatlar eklenir,hepsi karıştırılır,bir bardak su eklenir.kaynayınca patateslerin üzerine iç yayılır..20 dakika 230 derecede fırınlanır..Afiyet olsun..

13 Ekim 2009 Salı

İKİ RENKLİ KURABİYE


Malzemeler;
1 yumurta
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 pkt vanilya
1pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
  Yapılışı;Bütün malzemeler sırasıyla konulur,un ve kabartma tozu elenir..yumuşak ele yapışmayacak bir hamur olana dek un eklenir ve yoğurulur..hamur kıvama gelince ikiye ayrılır,birine kakao katılır ve tekrar yoğurulur..İstenilen şekiller verilir,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir,180 dercelik fırında 20 dakika pişirilir..
   Ben çiçek ve yüz şekilleri yaptım.Yarın oğluşumun beslenme sırası bende,her hafta bir anne, bir tatlı bir tuzlu yapıp çocuklara dağıtıyor..Zaten 9 kişiler,yani anneler fazla yorulmuyor..Bende tatlı olarak bu kurabiyeleri,tuzlu olarak da  katmer poğaça yaptım.inşallah beğenirler..
   Ayrıca bu tarifimi Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 45. hafta  evsahipliğini yapan http://yemekdefterim.blogcu.com/ 'a yani Nihal arkadaşımıza gönderiyorum,ve kendisine kolaylıklar diliyorum..

12 Ekim 2009 Pazartesi

PİŞİ

Malzemeler;(2-3 kişilik)
1 yumurta
1 çay bardağı yaoğurt
3,4 kaşık sıvıyağ
tuz,un
2 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
Kızartmak için sıvıyağ  
Yapılışı;Bütün malzemeler karıştırılır,un ve kabartma tozu elenir,kulak mmemesi yumuşaklığında hamur elde edilince,hamur ince şekilde açılır,bardakla kesilir.kızgın yağda kızartılır..

5 Ekim 2009 Pazartesi

MEVSİM SALATA


 Serpil arkadaşımız balbocukleri kendileri diyette olduğundan :))hamur işi vs. görmek istemiyormuş,en son yorumunda öyle yazmış,canım bu salatayı sana ithaf ediyorum...

3 Ekim 2009 Cumartesi

PATLICANLI ÇÖREK




Patlıcanlı tariflerin her türlüsüne benim gibi; varım, diyenlerdenseniz, buyrun size alternatif bir tarif...
dolapta iki küçük patlıcan vardı ne yapsam diye düşündüm ve aklıma bu geldi,o yüzden hamuru biraz az yoğurdum,resimdeki kadar çıktı,3-4 kişilik..deneyecekler için afiyet olsun..
Yapılışı;
Un,su,tuz ve bir pkt yaşmaya,biraz sıvıyağ,1 yumurtanın akı ile yumuşak bir hamur yapılır..
Hamur biraz mayalandıktan sonra,ikiye bölünür ve tek tek açılır,hamurlar ister sıvıyağ ile ister margarinle yağlanır,açılan hamura patlıcanlı iç yayılır..Rulo şeklinde sarılır,kol böreği gibi yağlı kağıt üzerine döşenir,üzerine yumurtanın sarısı sürülür,çörek otu serpilir,200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Patlıcanlı harcın içinde; 1 domates,2 patlıcan (kabukları tamamen soyuldu,küp küp doğrandı),yeşil biber,sıvıyağ,kurusoğan,karabiber,pulbiber,tuz var.hepsi kavruldu..