Hiç mütevazi olamıcam çünkü dolmalarım ve oluşum parmakları nefisti,hepsini tek tek ısırdım:))
Malzemeler;
kuru biber(15-16 adet yapmışımdır)
sarmalık yaprak
kuru biberi haşlamak için kaynamış su
İç malzemesi için;1 su bardağı pirinç
1 su bardağına yakın esmer bulgur
2 iri kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
6-7 adet sarmısak
bir bağ maydonoz
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
nane
tuz,karabiber
Yapılışı;İlk önce biberler yıkanır,sonra kaynayan suya atılır,çok ezilmeden yumuşayınca süzgeçle alınır,yapraklar salamuraysa suya yatırılır,haşlamaya gerek yok,tazeyse aynı suda hafif haşlanır.diğer yandan iç malzemesi hazırlanır,soğan ince kıyılır,sıvıyağda biraz sotelenir,sonra salça eklenir,sarmısaklar iri doğranır,baharatlar eklenir,kıyma,pirinç ve bulgur,ince kıyılmış maydonoz hafif yağda çevrilir..iç hazırdır,sonra dolmalar doldurulur,tencereye dizilir,üzerine biraz tereyağ ve1 tatlı kaşığı salça ve tuz suda ezilerek gezdirilir,kısık ateşte pişirilir..