Malzemeler;
4 orta boy patates
1 yumurta
2 kaşık nişasta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 kase galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı;
Patatesler soyulur,çok ezilmeden haşlanır..haşlandıktan sonra iyice ezilir.içerisine yumurtanın sarısı(akı dışına bulanacak),nişasta,tuz ,karabiber eklenir ve yoğurulur.. buzdolabında 15 20 dakika dinlendirilir..sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınır..avuç içinde silindir şeklinde şekil verilir..önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanır kızgın yağda kızartılır..sıcakken servis edilirse daha lezzetli olur..
Deneyecek olanlar için afiyet olsun...sevgiler..
2 yorum:
çok güzeller
bende çok sever yaparım
ellerine sağlık
Çok güzel bir çalışma ellerinize kollarınıza gözlerinize sağlık olsun
Yorum Gönder