29 Aralık 2008 Pazartesi

Açma

malzemeler;
1 adet yaş maya
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak sıvıyağ
3 kaşık şeker
1 şeker kaş.tuz
alabildiğine un
250 gr margarin
üzeri için 2 yumurta sarısı
yapılışı;
maya ılık süt ve su ile eritilir.şeker ,tuz,un,sıvıyağ hepsi yoğurulur..hamur 8 pazıya ayrılır.bezeler teker teker açılır.açılan beze dörde bölünür.ve yumuşayan margarin bir bıçak yardımıyla parçaya sürülür.rulo halinde sarılır.rulo hamurun iki ucundan tutularak döndürerek şekildeki gibi simit şekli verilir.hamurlar tepside 20 dakika dinlendirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 175 derecelik fırına verilir.üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.afiyet olsun...

3 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

iyi seneler canim
bende sizden cok guzel tarifler alirim her sey cok guzel gorunuyor
elinize saglik,sevgiler

Özlem dedi ki...

Nice mutlu yıllar dilerim,
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

iştah açıcı gözüküyor....