7 Ocak 2009 Çarşamba

Beşamel soslu fırın makarna

malzemeler;
yarım pkt.makarna
beyaz peynir
kaşar peynir
beşamel sos:1 kaşık tereyağ,1 kaşık un,1,5 su bard un önce yağ ve un kavrulur.su eklenir.
yapılışı;
makarna tuzlu suda haşlanır.pişince beşamel sos ve peynir ile harmanlanır.yağlanan güveç kaplarına ayrıştırılır.üzerlerinede dilimlenmiş kaşar konup fırına verilir..üzeri kızarana kadar pişirilir..güveç servis tabağına ters çevrilip ikram edilir.afiyet olsun..değişik malzemeler kullanılabilir.güveçin altına sosis dilimleri,domates,biber,mantar dilimleride çok yakışıyor, lezzetli oluyor.benim dün hem zaman hem malzeme kısıtlı olduğu için, peynirli yaptım yinede güzeldi tavsiye ederim.

2 yorum:

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

Makarna süper gözüküyo tek porsiyonluk olması da çok hoş ellerine sağlık canım sevgilerimle

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

hepsi süper.. gözlerimiz bayram etti . o ne güzellik öyle.. en kısa zamanda deniyeceğim canım. ellerine sağlık..........