14 Mayıs 2009 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ

Malzemeler;
1 Kilo çilek
3 su bardağı şeker(şekerini fazla koymak isterseniz 1 su bardağı daha konulabilir)
1,2 damla limon suyu
Yapılışı;
Çilekler zedelenmeden ayıklanıp,yıkanır.Tencereye önce çilekler üzerinede şeker dökülür,2-3 saat beklettikten sonra,kısık ateşte tencerenin ağzı kapatılmadan koyulaşıncaya kadar kaynatılır,üzerinde köpük oluştukça kaşıkla üzerinden alınır.arada sırada bir kaba az miktarda alınıp kıvamına bakılır..Kıvamı olunca,ılımaya bırakılır,ve cam şişeye doldurulur...Biz ailecek ekşi reçellerden hoşlandığımız için şekerini 1 bardak az koydum,normalde 1 kilo çileğe ,1 kilo şeker oluyor..Afiyet olsun..

1 yorum:

Eylem dedi ki...

ben de geçen gün yaptım.eşim çok seviyor.seninki de harika olmuş.ellerine saglık.