Malzemeler;
Yarım kilo kültür mantarı,2 baş soğan,sıvıyağ,1 tavuk göğsü,tuz,karabiber,kırmızı biber,2 veya 3 domates,2 yeşil biber..
Yapılışı;Mantarlar temizlenip,limonlu suda yıkanır ve pecete ile silinir.Soğan ince kıyılır,sıvıyağda kavrulur,tavuk ve mantarlarda doğranır, önce tavuk,sonra mantarlar kavrulur,domates ve yeşil biberlerde ince ince kıyılır ve kavrulur, diğer malzemelerde katılır.kısık ateşte,15,20 dakika pişirilir...
5 yorum:
su an yemek pişmekte umarım güzel olur
bende yapıcam , umarım güzel olur...
mantarlar neden limonlu suda yıkanır?
kararmasınlar diyee..
tavukla mantar yanyana geldi mi gerçekten mükemmel bir ikili oluşturuyorlar. eşime yaptıracağım hemen bu tarifi, ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder