9 Mayıs 2009 Cumartesi

TAVUKLU MANTAR SOTE

Malzemeler;
Yarım kilo kültür mantarı,2 baş soğan,sıvıyağ,1 tavuk göğsü,tuz,karabiber,kırmızı biber,2 veya 3 domates,2 yeşil biber..
Yapılışı;Mantarlar temizlenip,limonlu suda yıkanır ve pecete ile silinir.Soğan ince kıyılır,sıvıyağda kavrulur,tavuk ve mantarlarda doğranır, önce tavuk,sonra mantarlar kavrulur,domates ve yeşil biberlerde ince ince kıyılır ve kavrulur, diğer malzemelerde katılır.kısık ateşte,15,20 dakika pişirilir...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

su an yemek pişmekte umarım güzel olur

Adsız dedi ki...

bende yapıcam , umarım güzel olur...

Adsız dedi ki...

mantarlar neden limonlu suda yıkanır?

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

kararmasınlar diyee..

adaçayının faydaları dedi ki...

tavukla mantar yanyana geldi mi gerçekten mükemmel bir ikili oluşturuyorlar. eşime yaptıracağım hemen bu tarifi, ellerinize sağlık :)