11 Mart 2010 Perşembe

TUZLU KURABİYE..

Yapılışı;1 pkt yumuşamış margarin,2 yumurta akı içine(sarıları üzerine),1-2 kaşık yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz,1 kabartma tozu,1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,yeteri kadar un.hepsi yoğurulur,çok katı olmayacak şekilde hamur elde edilir.Hamur ikiye üçe bölünüp yarım santim kalınlığında tezgahta açılır,kurabiye kalıpları ile çıkarılır,üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir,200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun..

3 yorum:

yeşim dedi ki...

aldım bir tane filizcim...çok güzel görünüyor...yani az sonra mutfağa girip çiğ börek yapmıycak olsam hemen tarifini yapardım....sizlere afiyetler olsun...öpüyorum canım...

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Hıımm...Ellerinize sağlık kurabiyeler çok leziz görünüyor..ellerinize sağlık:)))
Hemen tarif defterime yazıyorum:)))

Arzu dedi ki...

ama bunlarrr cok güzel
elimi uzatsam da bende bir tane alsammmmm