Blogumu çok boşladım farkındayım..Bu aralar canım hiç bişeyle ilgilenmek istemiyor,kendimi zorladım ve arşivimdeki bu nefis mantıyı yayınlamaya karar verdim,yapalı uzun zaman oldu biraz acemi işi olsa da mantı mantıdır dimi yani,hemide ev yapımı..Marketteki GDO luları yiye yiye zaten beynimiz hamur oldu dermişim,herkeste bir uyuşukluk,bir stres,bir sinir,Allah sonumuzu hayır etsin..
Tarifinden bahsedersek;2 pazı için 2 yumurta kırdım,1,5 su bardağı su,tuz,ve un dan çok yumuşak olmayan bir hamur elde ettim,ikiye ayırdım,biraz dinlendikten sonra açtım kare kare kesip içine kıymalı soğanlı içi koyup kapattım,kaynamış tuzlu suda pişirdim,üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağlı salça sos yaptım..bizim evde salça sos çok tutulur,o yüzden bol salçalı yedik,ellerime sağlık,nefis olmuştu..
Bu resimde oğluşumun mayıs şenliklerinden,tango yaptılar,çok şirinlerdi..
5 yorum:
mantıyıda oğluşunuda yiriiiiiiim:)
ohhh mis gibi ,bayıldığım bir lezzet ellerinize sağlık
yaz geldi herhalde ondan dolayı bir rehavet çöktü hepimize.ellerine saglık.
ellerine sağlık canım mantı nefis görünüyor.... ama en güzeliii oğlunnnnn çok yakışıklı çıkmışşş maşallahhhhh
Bence de ellerine aynı zamanda kolarına sağlık canım.
Mantıyı dışarıdan alıp yemektense hiç üşenmem girerim mutfağa açarım. O zaman yerken içim daha bir huzurlu oluyor
sevgiler
Yorum Gönder