MALZEMELER; (2-3 kişilik)
3 yufka
1 baş soğan
250 gr kıyma
karabiber,tuz,
Yarım bardak su
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI;Yufkalar ortadan ikiye kesilir.Üst üste konur,geniş tarafından başlanarak uzun uzun 3-4 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir..Diğer yandan derin bir kaba kurusoğan ince ince kıyılır,kıyma,karabiber,tuz ve su eklenir,elimizle kıyma çok ezilmeyecek,çok sulu olmayacak şekilde yoğurulur..Şeritlerin bir ucuna çiğ iç konup üçgen şeklinde katlanır,sürekli aynı şekilde katlanarak muska şekli verilir(resimleyemedim o yüzden anlatmak güç oluyor)..En son katlamada bir kaseye az su konur,yufkanın ucu suya değdirilir açılmasın diye.. Kızdırılmış sıvıyağda yavaş yavaş içi pişecek şekilde kızartılır..Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos da hazırlanabilir,yani sosyete mantısına dönüştürebilirsiniz..Afiyet olsun..
13 yorum:
canım ellerine sağlık hem pratik hemde lezzetli tarifler bunlar hayat kurtarıyor bzen değil mi:))
hayırlı cumalar tatlım..
selam ellerine saglik cok lezzetli görünüyor. sevgiler.
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
ellerine sağlık harika olmuş .
Çıtır çıtır çok da güzelolur ellerine sağlık
cayin yaninda en iyi gidenlerden eline saglik
ellerinize sağlık asıl çiğ börek tarifini aratmıyacağa benziyor :)
sevgiler...
tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Hem pratik hemde çok güzel...
Ellerine sağlık canım
sevgiler
pratik ve çok lezzetli afiyetler olsun
sevgiler..
Çayın yanına aldım bir tane :)
Çok leziz görünüyor..
ellerine sağlık..sevgiler canım.
sevgili arkadaşım eminim çok lezzetlidir.çok güzel görünüyor.benim de çok sevdiğim bir lezzettir gerçekten. ellerine sağlık diyorum.
sevgiler gönderiyorum...
Yorum Gönder