Malzemeler;
Yarım kilo dolmalık biber
içi:
250 gr kıyma
1 bardak pirinç
Yarım bardak ince bulgur
2 baş soğan
Biraz maydonoz
2 tatlı kaşığı nane
1,5 kaşık salça
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
yarım bardak sıvıyağ
Yapılışı;Biberler yıkanıp ayıklanır.Dolma içi çiğden derin bir kaba hazırlanır.Önce soğanlar soyulur,yıkanır, ince ince kıyılır,pirinçler yıkanır eklenir,bulgur eklenir,Kıyması katılır,maydonoz ince ince kıyılır,baharatlar eklenir,sıvıyağ katılır,kaşıkla yada elimizle karıştırılır,(kıyma tane tene olmalı) bütün malzemeler bitince biberler doldurulur.Biberlerin kapakları kapatılır,tencereye dizilir,Dolmaların üzerine geçmeyecek şekilde salçalı su (1 kaşık salça ve sıvıyağ) gezdirilir,dolmaların üzerine porselen tabak kapatılırki dağılmasın diye..tencere ocağa alınır,kaynayana kadar harlı ateşte tutulur,kaynayınca kısığa alınır,15-20 dakika pişirilir,arada kontrol edilebilir..Piştikten sonra,üzerine sarmısaklı yoğurtla servis edilebilir..Afiyet olsun..
8 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok leziz olmuş.
Saygılar.
ELINE SAGLIK CANIM COK SEVERIM NEFIS GORUNUYOR
SEVGILER
Cok severim etli dolmayi, nefis gorunuyor ellerine saglik.
Ben zeytinyağlısını daha çok severim bol nar ekşili olmak kaydı ile. Eşimin favorisi ise bu etlisi. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Sevgiler...
dolmaya hasta ve hayran olan ben bu tabaktaki dolmaları hemen yerim:))
ellerine ssağlık canım..
Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli bir bayram dileğiyle...
Filizcim Bayramini en icten duygularimla kutlar herseyin gonlunce olmasini dilerim canim.
kocaman sevgilerrrr.
flz gı.ağzımıza bir barnak bal çaldın yokoldun.nerdesin.kızaaaaaaaaaam
Yorum Gönder