14 Temmuz 2012 Cumartesi

HAVUÇLU PATATES ÇANAKLARI..

Tarifi Nazlı arkadaşımdan aldım ama asıl sahibi Oktay ustaymış..Hem göze hem damağa hitab eden  lezzetlerden birisi..
Malzemeler;
5-6 adet iri patates
2 adet havuç
yarım bağ dereotu
İki kaşık mayonez
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ( tuz limon ve yağ miktarı isteğe kalmış ama ben biraz arttırdım,toparlaması daha zor oldu)
Yapılışı;
Patatesler haşlanır,soyulduktan sonra iyice ezilir,tuz,yağ ve limon eklenir ve iyice yedirilir.dereotu ince ince kıyılır,soğuyan patateslere eklenir ve yoğurulur,ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve topların üzerine hafifçe bastırılır..Diğer yandan havuçlar soyulur,rendelenir ve yumuşayana kadar bir tavada kavrulur,ayrı bir kapta mayonez ,rendelenmiş birdiş sarmısak,bir tutam tuz ve yoğurt karıştırılır,soğuyan havuçla birleştirilir..Birer tatlı kaşığı olacak şekilde patateslerin üzerine havuçlu karışımlar eklenir..Afiyet olsun..

2 yorum:

Tarifkolik dedi ki...

Rabbim hepimize Ramazan ayını hayırla geçirmeyi nasip etsin.
İsrafdan ve gösterişten uzak sofralarımız olsun inşallah. Hayırlı Cumalar..

www.tarifkolik.com

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Gerçekten de hem göze hem damağa hitap ediyor.
Şu güzelliğe bakar mısın? Renklerle lezzetin buluştuğu bu nefis salata için ellerine sağlık canım.
Sevgiler...