24 Kasım 2012 Cumartesi

İSTAVRİT TAVA.

  

Malum bu aralar balık bol,bizde bol bol tüketmeye çalışıyoruz..
Malzemeler
(3 KİŞİLİK)
1,5 kilo istavrit
Balığı bulamak için bir kase kadar mısır unu
tuz
Sıvıyağ
Yapılışı;
Balıklar güzel ayıklanıryıkanır ve tuzlanmış mısır ununa bulanır..Balık tavası harlı ateşte iyice kızdırılır.Sıvıyağ kızan tavaya gezdirlir.balıklar hızlıca dizilir..Kızaran tarafı çevirmek için servis tabağı yada balık çevirme kapağı ile çevrilir.yanlız önce dibindeki yağ küçük bir kaseye sızdırılır.Çevirdikten sonra bozmadan güzelce tavaya ters yüzü tekrar aktarılır..(resimli anlatmak isterdim ama resimlemeye imkanım olmadı:(( malesef))...
sızdırdığımız yağ tekrar kullanılmak üzere balığın üzerine gezdirlir..harlı ateşte 3-5 dakika..toplam 10 dakika da balığımız kızarmış olacaktır.. Deneyecek olanlar için afiyet olsun..

Yanına da bol soğanlı,limonlu salata..

3 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim icimi cektim cok nefis görünüyor hic hayir diyemiyecegim bir balik nefis görünüyor afiyetler olsun.

mehtap dedi ki...

bu akşam bizde istavrit tava yedik ama senin pişirme şekli muhteşem görünüyor valla,eline sağlık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Merhabalar Filiz Hanım , ne kadar güzel dizilmiş balıklar .O kadar denedim bir türlü beceremedim bu şekilde kızartmayı :)Ellerinize sağlık

Sevgiler,