11 Mart 2013 Pazartesi

SÜTLAÇ

 SÜTLAÇ(6 kişilik)
Sütlü tatlılardan en sevdiğim..Ellerime sağlık yine nefis olmuştu..
Malzemeler;
1 litre süt
1 kahve fincanı pirinç
1,5 su bardağı şeker
2 kaşık nişasta
Pirinci haşlamak için su
Yapılışı;
Öncelikle derin bir tencerede pirinç üzeri biraz su geçecek şekilde haşlanır.. pirincin çok ezilmemesine dikkat etmeliyiz,tencereyi ocaktan alıp pişen pirinçleri biraz soğuttuktan sonra üzerine süt,nişasta,şeker ilave edip,tekrar ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir,1 2 taşım kaynayan muhallebi ocaktan alınır..kaselere dağıtılır..Üzerlerine tarçın serpilir..Afiyet olsun..

























Bu resimde oğluşumun 9 yaşgünüsü(3 mart)..Fotoğraflar kardeşimdeydi,dün akşam elime geçti:))Her yıl fotoğrafını koyduğum için bu yıl atlamak içime sinmedi..Annemlerde kutladık..Babacım sağolsun pasta yaptırmış,annemde yemek hazırlamış..sadece Yiğite değil ,bizede sürpriz oldu,bütün kardeşler,yeğenler biraradaydık,çok eğlenceli geçti..Oğluşuma hayırlı upuuzun yıllar diliyorum..Allah nice güzel günlerini göstermeyi nasip etsin inşaallah..Herkese sevgiler..

5 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim,ellerinize sağlık.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

SĞPER

hatırakalsın dedi ki...

Allah huzurunuzu, mutluluğunuz hiç bozmasın inşaallah. Yiğidiminde tüm istedikleri gerçek olsun yeni yaşında.. Öp benim için. Bu arada sütlaçlara bayıldım görüntü harika. Elinin lezzetini çok iyi bildiğimden ne kadar lezzetli olduklarını tahmin edebiliyorum. Ellerine sağlık tatlım:)

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Bloğunuzu yeni keşfettim takipteyim
Oğluşunuzun doğumgünü kutlu olsun,Sağlıklı mutlu bir ömür geçirmesi dileğiyle
Sevgiler:)

ÖZNUR dedi ki...

Elinize sağlık. Görünüm çok güzel. Ben sütlaç yaparken hiç nişasta kullanmıyorum.
1 kg. Süt
1 küçük fincan pirinç,
6-7 yemek kaşığı şeker ve
1 paket vanilya kullanıyorum. Pirinçleri yıkadıktan sonra süte ilave edip arada bir karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyorum. Sonra ateşi süt taşmayacak şekilde azaltıp pirinçler açılıncaya kadar yine arada karıştırıp pişirmeye devam ediyorum. Pirinçler açılınca şeker ilave edip ağır ateşte pişirmeye devam. Sütlaç istediğim kıvama gelince ateşten indirip vanilya ilave ediyorum. Sonra kaselere servis. Laf aramızda İstanbuldaki akrabamın arkadaşları bir kez tattılar ve adımı SÜTLAÇçı koymuşlar. :)))