28 Nisan 2013 Pazar

ETLİ KURUBİBER VE YAPRAK DOLMASI...


Hiç mütevazi olamıcam çünkü dolmalarım ve oluşum parmakları nefisti,hepsini tek tek ısırdım:))
Malzemeler;
 kuru biber(15-16 adet yapmışımdır)
sarmalık yaprak
kuru biberi haşlamak için kaynamış su
İç malzemesi için;1 su bardağı pirinç
1 su bardağına yakın esmer bulgur
2  iri kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
6-7 adet sarmısak
bir bağ maydonoz
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
nane
tuz,karabiber
Yapılışı;İlk önce biberler yıkanır,sonra kaynayan suya atılır,çok ezilmeden yumuşayınca süzgeçle alınır,yapraklar salamuraysa suya yatırılır,haşlamaya gerek yok,tazeyse aynı suda hafif haşlanır.diğer yandan iç malzemesi hazırlanır,soğan ince kıyılır,sıvıyağda biraz sotelenir,sonra salça eklenir,sarmısaklar iri doğranır,baharatlar eklenir,kıyma,pirinç ve bulgur,ince kıyılmış maydonoz hafif yağda çevrilir..iç hazırdır,sonra dolmalar doldurulur,tencereye dizilir,üzerine biraz tereyağ ve1 tatlı kaşığı salça ve tuz suda ezilerek gezdirilir,kısık ateşte pişirilir..






5 yorum:

konuşma kılavuzu dedi ki...

Güzel blog, kolay gelsin....

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

zaten çok nefis görünüyorlar..hem dolmadan hem o dolma ellerden ısırırım :)

Ayşenin Mutfağı dedi ki...

Eskiden kuru biber sevmezdim annem kuruturdu bu sene canım istedi ama anneme uzağım Zamanında kıymetini bilmemişim

Yemek Tarifleri dedi ki...

Görür görmez insanın hemen canı çekiyo ya :)

Ellerinize sağlık..

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri