12 Haziran 2013 Çarşamba

İLK BUTİK KURABİYELERİM...

Oğluşumun doğum günü için yaptım, İlk olması sebebiyle bazı ufak tefek hatalarım olsada, sonuç beni ve misafirlerimi tatmin etti,ayrıca çok güzel bir deneyim oldu benim için..içimdeki o yersiz korkuyu attım:)).Hiç bir tecrübem yok ve çok sıkışık bir zamanda ,profesyonel yardım almadan bu kadar yapabildiğime ben bile şaşırıyorum..ama şu bir gerçek çok zevkli bir işmiş,şimdi bunu iş edinenleri daha iyi anlıyorum..Birde bu iş için bol şekillendiricilere,kalıplara ihtiyaç var,yani imkanlar dahilinde yaratıcılığın sınırı yok:))umarım ilerleyen zamanlarda daha güzellerini blogumda paylaşırım..

Kurabiye tarifi;
Malzemeler; (20 -25 adet kurabiye için)
1 yumurtanın akı
yarım su bardağı nişasta
yarım pkt margarin(ben yayla kullandım)
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un
bir iki damla limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
Beyaz ve mavi renklerde şeker hamuru(hazır kullandım)
Yapılışı;
Margarin oda sıcaklığında yumuşadıktan sonra bütün malzemeler yoğurulur.hamur merdane ile açılır,ben hamurun birazını kalın,kalanını ince açtım deneme maksatlı... ama kesinlikle ince açılmalı!..daha sonra kalıp yardımıyla  kesilen hamurlar fırın tepsisine dizilir..ısıtılmış 200 derecelik fırında en fazla5-6 dakika pişirilir,fırın kapatıldıktan sonra içinde 1 dakika daha bekletilir..çıktıktan sonra soğumaya bırakılır,Şeker hamuruda aynı şekilde açılır ve aynı kalıplarla kesilir,1 çay kaşığı bal 1 kase suda eritilir,şeker hamurunun bir tarafına sürülür ve kurabiyelere yapıştırılır..İstediğiniz şekilde süsledikten sonra birbiri üzerine koymadan (çünkü yapışabiliyor) oda sıcaklığında bir saklama kabında saklayabilirsiniz..hem şeker hamurunun hemde kurabiyenin tadı gerçekten güzeldi..ellerime sağlık...deneyecek olanlar için afiyet olsun,Herkese sevgiler...
Not: kelebeklerin üzerindeki çiçekleri tırtıl kurabiye kalıbının ucuyla yaptım,bir fikir olabilir..Üzerindeki yazıları ise bu iş için özel satılan alfabe kalıbı ile yazdım...



5 yorum:

Taha'yla yeni hayat dedi ki...

Çoook güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık. Bence harika bir deneme olmuş. Marifetinle çok daha güzellerini yapacağına eminim. Öpüyorum.

sibelinmutfagi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞLAR BENDE ANKARALI YIM SENİDE BEKLERİM

FİLİZ'CE dedi ki...

Elticim teşekkür ederim,sen beni böyle desteklediğin zaman daha hevesli yapıyorum bişeyleri..öpüyorum cnm ..çok sağol..

FİLİZ'CE dedi ki...

Sibel hanım blog buluşmasıan kayılamadığım ve sizinle tanışamadığım için çok üzülmüştüm..Teşekkür ederim güzel yorumunuz için..sevgiler..

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok güzeller ellerinize sağlık