Ramazanın ilk haftası denediğim bir yemek,çok lezzetliydi,herkese tavsiye ederim..
Malzemeler;(4-5 kişilik)
2 adet bütün tavuk (piliç) göğsü
1 baş kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet köy biberi
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
tuz
2 orta boy patates
1 kase haşlanmış bezelye(ben konserve kullandım)
Üzerine rendelemek için kaşar peyniri
Beşamel sosu için;
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kağığı un
1 su bardağı süt
Yapılışı;
İlk önce tavuğu teflon bir tavada sotelememiz lazım,onun için tavaya sıvıyağını gezdiriyoruz,ardından ince kıyılmış soğanları ve biberi atıyoruz ve biraz kavuruyoruz,ardından daha önceden hazırladığımız, eşit parçalar olacak şekilde küp küp doğradığımız tavuk etini ve baharatları ekliyoruz,tavuk suyunu çekene kadar normal ateşte ağzı açık şekilde pişiriyoruz..Diğer yandan patatesleri soyup,yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp kızartıyoruz..Tavuk piştiken sonra ocaktan alıp patates ve bezelyeleride ekleyip harmanlıyoruz..Daha sonra beşamel sosu hazırlamaya başlıyoruz,ilk önce tereyağını tercihen yine bir teflon tavada eritiyoruz,tereyağını yakmadan 2 kaşık unu ekliyoruz,un sararıncaya kadar karıştırarak kavuruyoruz, 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz,sos homojen bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz..daha sonra hazırladığımız yemeğe ekleyip tekrar karıştırıyoruz,yağlanmış küçük boy borcam tepsiye döküyoruz..Üzerine bol kaşar peyniri serpip ısıtılmış 200 derecelik fırına veriyoruz..Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..Çıkınca sıcak sıcak servis yapıyoruz..Afiyet olsun..Herkese Hayırlı Ramazanlar...
3 yorum:
Of of offff beşamelli herşeyi çok seviyorum.Ellerine sağlık canım.
Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor ..tavuğu çok severim bu şekilde de nefis olmuştur eminim :)
Sevgiler :)
Fırın yemeklerini çok severim,pratik ve lezzetli oluyorlar
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Yorum Gönder