26 Temmuz 2013 Cuma

KREMALI MANTAR ÇORBASI..



Uzun zamandır denemek istiyordum,bugüne  kısmetmiş..Tarifi Oktay Ustadan...birebir uyguladım,sonuç mükemmeldi,misafirlerimden tam not aldı..Teşekkürler Oktay ustam:))

KREMALI MANTAR ÇORBASI
1 pk. mantar
3 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
1 su b. et suyu(ben tavuk suyu kullandım)
1 pk. krema(200 ml.)
1 limon
tuz
su
HAZIRLANIŞI: Mantarları ince ince doğruyoruz. Küçük bir tencerede su kaynatıyoruz. İçine tuzunu atıyoruz, yarım limonunu sıkıyoruz. Peşinden mantarları tencereye alıyoruz. Mantarların altının açılmamış olmasına dikkat etmeliyiz. Mantarları tencerede pişiriyoruz. Mantarlar kaynadıkça ortasında biriken koyu renkli köpüğü alıyoruz.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Peşinden unu koyup kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine soğuk su döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz.

Kıvamı koyulaşınca, mantarı pişirdiğimiz suyla beraber tencereye döküyoruz. Kıvamı tekrar koyulaşınca tavuk suyuyla ya da et suyuyla ve sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Çorbayı pişmeye bırakıyoruz. Kıvamını alıp pişmek üzereyken de kremasını da döküyoruz ve karıştırıyoruz. Çorbayı servis kasesine alıyoruz. 


Hiç yorum yok: