Yapılışı;
1 su bardağı tel şehriyeyi rengi koyulaşana kadar sıvı yağda kavurun, yarım su bardağı su ekleyip pilav gibi pişirin, demlenmeye bırakın. Haşlanmış tavuk göğsünü (yarım tavuk göğsü)didin. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, limonlu suda haşlanıp küçük küçük doğranmış mantar, taze kırmızı biber, ince doğranmış salatalık turşusu, mısırı didilmiş tavuk ve tel şehriyeyle harmanlayın.
1 kasede limon suyu, ince çekilmiş sumak, nar ekşisi ve tuzu iyice çırpın; sonra zeytinyağını ekleyip biraz daha çırpın. Salataya döküp karıştırın.
afiyet olsun
4 yorum:
Bu ne güzel rengarenk bir salata ilk fırsatta deneyeceğim ellerine sağlık tatlım:)))
Salatalar vazgeçilmezim her türlüsünü severek yerim ellerine sağlık Filizciğim :)
Hemen deneyeceğim, ben de değişik birşeyler yapsam diye düşünürken buluverdim bu tarifi, lezzetli görünüyor :)
ellerine saglik Filiz'cigim, hersey harika, sevgiler...
Yorum Gönder