27 Ekim 2020 Salı

HA BU HAMSİDUR 🦈🦈

1,5 kilo hamsi (3/4 kişilik )
Bir dolu kase Mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvıyağ 
Yapılışı
Öncelikle balıklar ayıklanır kılçıkları çıkarılır. Güzelce yıkanıp süzülür. Ayrı bir kapta Mısır unu ve tuz  harmanlanır. Balıklar içyüzeyleri birbirine bakacak şekilde birleştirip Mısır ununa bulanır..hepsi bu şekilde hazırlandıktan sonra Teflon tavaya bir su bardağı sıvıyağ konur iyice kızdırılır. En son balıklar konur ve arkalı önlü kızartılır. Hamsinin e lezzetli hali bu şekilde oluyor diyebilirim.. Afiyet olsun 😊🥰

Hiç yorum yok: