Malzemeler ;
1 paket etimek (15 adet)
Şerbeti için ;
1,5 su bardağı şeker
2, 5 su bardağı su
Muhallebisi için;
1litre süt
5 kaşık un
2 kaşık buğday nişastası
6 kaşık şeker
Vanilya
Bir şeker kaşığı tereyağ
En üstteki krem şanti için bir çay bardağı süt.. (Şanti yarım paket vardı ev de, ben yarım paketten yaptım, gayet güzel oldu.)
Yapılışı;
Önce şeker bir tencerede karamelize olacak şekilde eritilir, sonra Üzerine su eklenir şerbet haline gelince biraz kaynatılır. Etimekler dikdörtgen bir tepsiye dizilir. Üzerine ılık olan şerbet gezdirilir.. Muhallebi ayrı bir tencerede pişirilir. O da ılıyınca etimeklerin üzerine yayılır. Buzdolabına konur.. Muhallebi iyice soğuyunca daha önceden süt ile çırpılıp, soğutulan krem şanti yayılır. Buzdolabında dinlenirse daha güzel olur.. Afiyet olsun 💙💙🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder