16 Ocak 2009 Cuma

Damla çikolatalı kek



Ben damla çikolatayı çok seviyorum yaa.her yerde kullanıyorumm.herşeye yakışıyor,kurtarıcım diyebilirim..özelliklede evde çikolata olmadığı zaman oğluşumun eline bir kase damla çikolata birde kaşık veriyorum..çok hoşuna gidiyor..bir damla çikolata hakkındada bu kadarda yorum yapılmazki diyeceksiniz farkındayım... herneyse bu keki çok önce yaptım ama yayınlama fırsatı bulamadım..geçen hafta arkadaş akşam çayına gelicez çayı koy deyince bende acele acele yapıp çektiğim son derece lezzetli kekim..herkesin yaptığı ve tarifi herkeslerin beynine kazınmış olan kek tarifini birde benden okuyun bilgileriniz tazelensin dedim..herkesin el lezzeti miktarı farklıdır ne de olsa..

malzemeler;3 yumurta,1 su bardağa yakın şeker,1 su bardağa yakın sıvıyağ,1 su bard süt,kab tozu,vanilya,2 yemek kaş. damla çikolata,un(hamur çok katı olmayacak ,akışkan olacak şekilde)

yapılışı;yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.diğer malzemeler de teker teker eklenir.yanlız un ve kab tozu,vanilya elenerek konmalıdır..kalıp yağlanır.malzeme kalıba dökülür.175 derecelik fırında 35 40 dakika fırın açılmadan kızarana kadar pişirilir.fırından çıkınca kalıp biraz dinlendirildikten sonra ters çevrilir,.afiyet olsun..dilimlenir

9 yorum:

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

çok güzel görünüyor... ellerine sağlık...kek bizim vazgeçilmezimiz ve kurtarıcımız...

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

güzelim döktürmüşsün gene elelrine sağlık oğluşunun elinede çikolata vermene çok sevindim gerçekten çocuklarda zeka gelişimi açısından çok yararlıymış (özellikle %70 kakao içerenler)bende eskiden hayıflanıyodum daha 1,5 yaşında çikolataya alıştı diye yararlı olduğunu öğrenince ben kendim almaya başladım her akşam oğlunu kocaman öpüyorum sevgilerimle canım

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba, yorumun için teşekkür ederim. Mantı böreği bir süredir yapmayı planlıyordum, sen benden önce davranmışsın. Kekin de çok güzel ellerine sağlık. Sevgiler.

Özlem dedi ki...

Pek leziz olmuş, yarın ben de oğluşun yoğun ısrarları üzerine damla çikolatalı muffin yapacağım,
ellerine sağlık,
sevgilerimle

pelince dedi ki...

Kek nefis gözüküyor,damla çikolatayı bende çok seviyorum..Çocuklar bayılır bu keke,ellerine sağlık..

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Kek harika görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

eviminnuru dedi ki...

nefis gözüküyo ellerinize sağlık

atesböcegi dedi ki...

Ellerine saglik cok enfes görünüyor kek, canim cekti.

Blogumu ziyaret etmissin. Güzel yorumun icin tesekkürler.
Demek eltinlerde benim yakinlarimda Stuttgart´da kaliyorlar. Nerelerdeki?

ALLAH bagislasin oglunu.
Her zaman görüsmek dilegiyle
Sevgiler Ümmühan

Adsız dedi ki...

cok nefis gorunuyor ellerine saglik canim
sevgiler.