16 Ocak 2009 Cuma

Kıymalı brüksel lahana


Malzemeler;
yarım kilo brüksel lahanası
100 gr kıyma(istediğiniz miktarda)
1 baş soğan
sıvıyağ,tuz,karabiber,salça
yapılışı;
lahanalar ayıklanıp yıkanır,lahanalar ikiye kesilir.bütünde konulabilir.ama hem daha çabuk pişmesi hemde lokmaların küçük olmasını istediğim için ikiye kestim..önce soğan ince ince doğranır ve iki kaşıık sıvıyağda kavrulur.kıyma eklenir ve kavrulur.salçası tuzu karabiberi eklenir.lahanalar konur 2 bardak sıcak su eklenir.en fazla 10 15 dakika kısık ateşte pişirilir.afiyet olsun..

3 yorum:

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ilk baktığımda (resmin küçük haline)bol fıstıklı şöbiyet gibi duruyordu.brüksel lahanasını hiç yemedim ellerine sağlık olsun sevgilerimle fikriye

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

ben bürüksel lahanasını hiç pişirmedim... denemek istiyorum...eminim lezzetlidir... bende şu anda lahana yemeği pişiriyorum... ellerine sağlık...

hacer dedi ki...

sebze yemegini denedik ailecek cok begendik daha degisik tariflerini bekliyoruz