Geçen hafta Ankara'dan Anne'm geldi..Çok güzel vakit geçirdik.Beraber gezdik,dolaştık,o yaptı ben yedim.Misafir ağırladık.Misafirliğe gittik,dizilerimizi seyrettik,bol bol dertleştik, derken baktıkki on gün geçmiş..sonra Baba'cımda geldi 3,4 günde onunla vakit geçirdik.sonra gittiler çok koydu bana..çok alışmıştım.ev yine çok ıssız ve sessiz geldi Yiğitim'le bana.. Yine burnumun direği sızladı..Allah;hepimizin annesine babasına sağlıklı,hayırlı uzun ömür nasip etsin ,başımızdan eksik etmesin onları inşallah...
Bazlamayı ben yapmadım tabikide annem sağolsun..eşim ve ben çok sevdiğimiz için zor şartlarda tavada tek tek uğraşarak yaptı.yanında ıspanaklı gözlemelerde yaptı ama resim çekemedim..Ellerine sağlık diyorum annemin....Hamur bayağı kabardı,tadı çok güzeldi.sıcakken arasına tereyağ ve köy peyniriyle süper oldu..Tavsiye ederim..
Malzemeler:un,su tuz,1 pkt yaşmaya
Yapılışı:hepsi yumuşak hamur olacak şekilde yoğurulur.(annem göz kararı yaptı ölçü veremicem kusura bakmayın.).. hamur bezelere ayrılır.(12 beze çıktı)bir bezin üzerinde bezeler mayalanmaya bırakılır. mayalanınca yuvarlak bir ekmek tahtası yardımıyla tahtanın üzerine aktarılır.(aslında bazlama için özel aparatlar satılmakta,bende olmadığı için resimleyemedim).tavada yada sacda yağsız şekilde arkalı önlü pişirilir.hamurun kıvamını ayarlamak oldukça güç, bezin üzerinden dinlendirilen hamurları alıp tavaya aktarmak bana zor geliyor.çünkü oldukça yumuşak oluyorlar..yapabilenler için afiyet olsun..
16 yorum:
Annenin ellerine sağlık Filiz, çok güzel görünüyorlar. Bende çok severim ve annemin yaptığına bayılırım, arasında tulum peyniride süper oluyor.
Allah hepimizin ailesine uzun, sağlıklı ve hayırlı ömürler nasip etsin inşallah... Sevgiler
annenin ve senin ellerine sağlık canım Allah kavuştursun inşallah tekrardan sevgilerimle fikriye
Bazlamalar nefis göünüyor. kıvamını tutturmak ve pişirme yöntemi çok önemli siz nerelisiniz bilmem ama çankırılılar bu konuda uzman bence :) ben hiç beceremem ama haftada en az 2- 4 defa alır ve özellikle kahvaltıda yerim. annnenizin ellerine sağlık
çok tşkler arkadaşlar.buketcim ben aslen ankara-kızılcahamamlıyım.ama köyümüz çankırıya çok yakın diyebilirim..
çook özlemişim bazlamayı .benimde annem yapar ..ooof canım çekti
canım merhabalar...beni aldın taa çocukluğuma götürdün.anneannem yapardı bize.özellikle sahura hazırlardı,ben küçüktümyalvarırdım beni de uyandırın diye..ohh sıcak sıcak yerdik.şimdi yaşlandı tabii yapamıyor.dışardan aldığının da tadı güzel değil.anneciğinin eline sağlık.Allah kavuştursun...
bu arada yorumları okuyunca grdüm...hemen yazayım anneannem de ÇANKIRILI...
Off off bu görüntü mahfetti beni,karnımda acıktı ,bazlama yapanların ellerine sağlık..
Sevgiler..
Hımmmm orda olmak lazımdı şimdiii..
Filiz'cigim aneciginin ellerine saglik harika olmus misss gibi kokusu geldi.
Cok haklisin anne baba cok kiymetli
allah kapilarini kapatmasin
sev giler canim
ANNENİN ELLERİNE SAĞLIK BENİMDE KAYINVALDEM ÇOK SIK YAPAR HATTA DÜN YEDİK EŞİM ÇOK SEVER SICAKKEN ÜZERİNE MİS GİBİ TEREYAĞLA OHH::)
Ah canim beniiiiim, öncelikle bloguma yazdigin hep o samimi ve dostane sözlerin icin cok tesekkürler. cok tatlisin canim.
Annenin ellerine saglik. Nede hos vakit gecirmissiniz beraber. ALLAH basimizdan annelerimizi babalarimizi sevdiklerimizi eksik etmesin.
Bende annemi cok özledim. Bir kac aydir ayriyiz. Ama haftaya geliyor Türkiye´den.
öpücükler ve sevgiler gönderiyorum Ümmühan
Sevgili Filiz,
En sevdigim ekmek turu ile beni karsiladin, ellerinize saglik. Harika olmus bazlamalar.
Sevgiler...
adi bazlamamiymis bende yapiyorum kepekli unla nefis oluyor hemen hemen hic ekmek almiyoruz ,
bazlamayı bende çok severim.çayla harika oluyor. eline yüreğine sağlık canım...kabul edersen sana ödül yolladım sayfamdan alabilirsin.çok öptüm sevgiler....
Merhaba. Bazlamaya bayılırım, annenin ellerine sağlık. Annem de çok güzel yapar ama ben yapmasını bu yaşıma geldim hala öğrenemedim. İnşallah yaz tatilinde Çaycuma'ya gittiğimde öğrenmeye çalışacağım. Memleketteyken değerini pek bilmezdim ama şimdi özlüyorum. Sevgiler.
Yorum Gönder