27 Mart 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANA SARMASI


Malzemeler;
1 kilo kara lahana
içi;3baş iri soğan
2 bardak pirinç
bol sıvıyağ yada zeytinyağı
1 kaşık salça
bol kuru nane
incekıyılmış maydonoz
tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı;
İç malzemelerin hepsi biraz kavrulur ,karalahanalar ayıklanıp haşlanır,iç konup sarılır.tencereye dizilir,üzerine su ve sıvıyağ gezdirilir,kısık ateşte yarım saate yakın pişirilir...
Normalde zeytinyağlı dolmalara salça konulmadığını biliyorum ama ben iç malzemesine salçada ilave ediyorum,lezzetini artırdığını düşünüyorum..afiyet olsun..

15 yorum:

tatesal dedi ki...

Kara lahana ile hiç dolma yapmadım.Ama yedim güzeldi.Sizin dolmalarda muhteşem görünüyor....Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Zonguldak'ın lahanası da ayrı bir lezzettir. İstanbul'da satılanlarda aynı tad yok. Sevgilerimi gönderiyorum.

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

NE YAPTIN SEN FİLİZ YA...HARİKA OLMUŞLAR VALLA... KOMŞUYA YOKMU? ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

atesböcegi dedi ki...

Cok nefis canim benim, yaprak sarmasindan daha cok severim kara lahana sarmasini. Yumusacik olur. Ohhh... afiyetle yemissindir. Ellerine saglik canim benim öpüyorum

MUTFAKISTAN dedi ki...

KARALAHANA DOLMASI HARIKA ELLERINE SAGLIK CANIM BENIM
NASIL SEVERIM OLSADA YESEM
SEVGILER

*kelebek* dedi ki...

karnım açken yemek bloglarına bakmıyayım diyorum ama buna dayanamadım ..offf kokusu taaa buraya geldi .

hanimeli21 dedi ki...

Kalem dolmaya gel abla kalem bunlar kaleeeem.
Hahahaaaa cok komik oldu,ama gercekten karalahanayi bu kadar ince saran gormemistim.Yasla alakasi olsa gerek laf aramizda...
Kendim de samadim desem yalan olmaz.Sadece bir kez denedim ama kokusundan oturu hemen biraktim.
Sevenlere ve deneyenlere afiyet olsun diyebilirim sadece, basta da sana.

ayfersultan dedi ki...

sa.Canım ziyaretin için tşk.bende çok severim karalahanayı bu saate bile yerim ellerine sağlık.A.E.O

Kevser dedi ki...

Merhaba canim,
valla böyle güzel dolmalara kim hayir diyebilir ki? Cok leziz olduklari belli oluyor zaten resimden, ellerine saglik diyorum.

Zonguldak'ta oldugunu görünce birkac satir yazmak istedim, bizde Kdz. Eregli'deniz, daha dogrusu esim, ben kendim Gümüshaneliyim ama artik bizde Zonguldakli sayiliriz dimi?

Sen Zonguldagin neresindensin, icinden galiba öyle tahmin ediyorum. Neyse, fazla uzatmadan hemen gidiyorum, banada beklerim canim.

Selam ve sevgilerimle..

bahar dedi ki...

benim en sevdiğim yemeklerdendir. henüz evde kendim denemedim. anneler sağolsun onların sayesinde tediyoruz. elinize sağlık.sevgiler

akasyakokusu dedi ki...

Amanda aman karalahana dolması gördüm gibi.
evet doğru görmüşüm.
bolu'da öğrendim çokkk yedim vede yaptım...helede ilk kar yağmalıymış üstüne daha lezzetli olurmuş.
komşum devrek'tende getirirdi seviyorum diye.
incecik kıvıran kalem ellerine sağlık sevgili filiz..sevgiler.

fikriye dedi ki...

ellerine sağlık canım annemde hep yapar ve bizler de afiyetle yeriz blogunun görünümü de çok hoş olmuş sevgilerimle

CANDAN TARİFLER dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK ...

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

armina dedi ki...

Ellerine sağlık canım, sarman nefis görünüyor. Bizde harcına salça koyuyoruz, tadı daha güzel oluyor.