1 Nisan 2009 Çarşamba

UN HELVASI

Malzemeler;
2 su bardağı un
yarım su bardağı sıvıyağ
100 gr margarin yada tereyağ
şerbeti için;
1 su bardağı şeker
2 su bard.su
ceviz veya çam fıstığı
Yapılışı;
Sıvıyağ ve margarin tencereye konur,eritilir,çam fıstığı ve un birlikte eklenip fıstıklar kararıncaya kadar sürekli karıştırılarak,kısık ateşte kavrulur..şerbet ayrı bir kapta kaynatılır,kavrulan unun üzerine dökülür,sürekli karıştırılır.Katılaşınca istenilen şekilde servis edilir,afiyet olsun..

9 yorum:

AskinAy dedi ki...

waauw:) kalp ve ay harika görünüyor canim ellerine saglik sevgiler...

fikriye dedi ki...

ellerine sağlık canım süper olmuş sunumun da harika bu arada fotoğraf makineme pazartesi günü kavuştum inşallah bundan sonra tarif vermeye başlıcam sağol canım ya yorumlarınla yalnız bırakmadığın için çok öptüm

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

komsucum...un helvan harika görünüyor...tadıda harikadır... çok güzel şekillendirmişsin... yiğitlemi yaptın...ellerine sağlık....

Sibel dedi ki...

ayyy bayılırım un helvasına .. kokusu buraya kadar da geldi.. şekilleride bir harika olmuş..
Ellerine sağlık...

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

sunumunu çok güzel yapmışsın..ellerine sağlık.çok severim ama nedense irmik helvasını yaparım bunu tutturama diye hiç denemedim...sevgiler canım..

İLKAY dedi ki...

Filizciğim güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım...
bu nefis un kurabiyelerinin hepisin yemek istiyorum da şu kilo derdi olmasa::))
Ellerin dert görmesin nefis ve çok şık olmuşlar...
bi de arkadaşlarla kahvaltına bayıldım...EN GÜZEL ÖĞÜN KAHVALTI BANA GÖRE...

SEVGİLERİMLE,

pelin'ce dedi ki...

Filizcim bayılırım un helvasına,kavurmak dışında her şeyini seviyorum kısaca :)
Şekline bayıldım bittim,çok lezzetli gözüküyor..
Ellerine sağlık..

üç böcek bir çiçek dedi ki...

kumanda panelinde görünce kurabiye sandım ismii okuyunca dahada şaşırdım süper bir sunumm bayıldımm ellerine sağlık gülüm sevgiler

MELTEM dedi ki...

Filizcim bende çok severim un helvasını..:))ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORR..SEVGİLERİMLE.ÖPTÜM ARKADAŞIM.