1 Nisan 2009 Çarşamba

PORTAKALLI KEK

Bu keki aslı arkadaşımızın blogunda gördüm ve denemeye karar verdim..gerçekten çok lezzetli ve hafif bir kek oluyor.Aslı' ya tekrar teşekkürlerimi sunuyorum..
Malzemeler;
3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker(tepeleme)
7 çorba kaşığı un(tepeleme)
1 su bard.portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
kabartma tozu,vanilya
biraz dövülmüş fındık
Yapılışı;
Öncelikle her kek tarifinde olduğu üzere yumurtalar ve şeker köpürünceye kadar çırpılır,elenmiş un,kab tozu,vanilya,portakal suyu ve rendesi eklenir.ben yarım kase dövülmüş fındık da ekledim,hepsi tekrar çırpılır,yağlanmış kalıba yada tepsiye dökülür..175 derecelik fırında 30-35 dakika pişirdim..Herkesin fırını farklı olduğu için,artık siz fırınınızın huyuna göre pişireceksiniz..
Aslının tarifinde 1 portakal yazıyordu,belki de 1 su bardağını kastetti, yinede ben 1 su bardağı koydum,portakallların sulu olup olmamalarına göre ölçü değişeği için bu şekilde yaptım..çok da güzel oldu..

Geçen pazar oy vermeye gittiğimiz okulun bahçesinden çekilmiş bir foto..Baharında gelmesiyle böyle güzel manzaralara şahit oluyoruz küçük şehrimizde.Allahım ne de güzel renklendirmiş doğayı..Yeşil ve mavi birarada insana huzur veriyor...

23 yorum:

Yasemin dedi ki...

Merhaba Filiz, blogun hayirli ugurlu olsun oncelikle. Sayfama biraktigin yorumun ve guzel sozlerin icin cok tesekkurler! Elbette sende guzel bloglardan biri olabilirsin. Calismaya ve guzel tarifler uygulamaya devam! ve elbetteki paylasmayada! gorusmek uzereeee!!!

Unknown dedi ki...

KEK HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM KARADENİZE ZATEN LAF YOK BİR BAŞKA GÜZEL...

Unknown dedi ki...

canım
ellerine sağlık.Portakallı tatlara bayılıyorum
Sevgiler

sihirlirloklava dedi ki...

canım eline sağlık...benim de aklımda portakallar bimeden yapmalı..bu arada manzara da çok güzelmiş..sevgiler canım.iyi geceler..

Tuba dedi ki...

Filiz'cim, kekde Zongultak'da super..Tesekkurler paylasimin icin. Cok sevgiler,

AskinAy dedi ki...

ne güzel kabarmis kek harika görünüyor canim ellerine saglik bayilirim portakalli kek'e himmm:)
manzarada müthis güzel havalarin düzelmesi iyi oldu vallahi canimsin bende senin adresini isterim ama:) mail adresime gönderirsen eger cok mutlu olurum bende sevgiler gülüm öptüm coook...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

NERELERDESİN KOMŞUM...HAVALAR GÜZEL DİYE EVDE DURMUYORSUN...KEKİN ÇOK GÜZEL OLMUŞ...MANZARADA HARİKA YANİ...ELLERİNE SAĞLIK...

üç böcek bir çiçek dedi ki...

cnmm kekin enfes görünüyor ellerine sağlık sevgiyle kall

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ELLERİNE SALIK CANIM KEK ENFES OLMUŞ MİS GİBİ DE KABARMIŞ ZONGULDAK ÇOK GÜZEL GERÇEKTEN ENFES BİR MANZARA KISKANDIM BAK ŞİMDİ İSTANBULDA YAŞAMAK DA GÜZEL AMA İNSAN BÖYLE HUZUR DOLU YERLERİ GÖRÜNCE EMEKLİLİĞİ BEKLİYORR İNŞALLAH SAHİL LE DOĞANIN İÇ İÇE OLDUĞU YERLERDE YAŞAMAK BANA DA NASİP OLUR BİRGÜNNNNN

*kelebekana*-* dedi ki...

merhaba ..kekin içinde yağ yok mu ?tarifini yazıyordumbilgilendirirsen sevinirim ..

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.portakallı kek nefis bizdede sevilerek yenir ellerine sağlık ..manzara gerçekten güzel yıllar önce oraları görmüştüm RABBİM eksikliğini vermesin amin.A.E.O

atesböcegi dedi ki...

amanda aman kekin misler gibi olmus Filizim. Ne güzel kabarmis. Yagsiz olusuda iyimis, yoksa dalginliklami yazmadin? Eger yagsizsa süper bir tarif cünkü diyet modundayim.
Ellerine saglik canim benim. görüselim yine özletme kendini öpüyorum.
Manzarayla catlatacakmisin beni. Ne güzeeeeeeel. Mucuk

lezzet sefasi dedi ki...

Harika bir kek olmus elleriniz e saglik.
Manzarada nefis ne cok isterdim oyle bir manzarada yasamayi

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Filiz'cim ziyaretin için de tarifimi denediğin için de çok teşekkür ederim, beğenmene de çok memnun oldum :) 1 portakaldan kastettiğim 1 adet portakalın suyuydu, tarife dönüp daha açık yazdım, teşekkürler dikkatin için.. Sevgiler..

sevdamavisi dedi ki...

Filizciğim,
hem kek hem de manzara çok güzel. sevgiler.

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kekin nefis görünüyor, ellerine sağlık. Benim fırınım kekleri böyle güzel pişirmiyor, içi pişinceye kadar dış kabuğu kararıyor.
Zonguldak baharda ayrı bir güzeldir. Yeşilin her tonunu görmek mümkün. Meyve ağaçlarının çiçekleri ve kuş cıvıltıları, harika. 19 yıl olmuş memleketimde bahar yaşamayalı. Hiç baharı orada geçirmek kısmet olmadı, malum yıllık izinlerin yazın kullanılması, şimdi de kızımın okulu... Özlemişim... Sevgilerimi gönderiyorum.

MUTFAKISTAN dedi ki...

SAYFAMDA ODULUN VAR ALIRMISIN CANIM
SEVGILER

Birsel ve İrem dedi ki...

Günaydın, kabul edersen sayfamda seni bekleyen bir ödül var, sayfama uğrayabilir misin. Sevgiler.

armina dedi ki...

Portakallı kekin çok güzel görünüyor. Eline sağlık canım.

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

SAYFAMA BAKARMISIN CANIM? SANA SÜRPRİZİM VAR... KOLAY GELSİN....ELLERİNE SAĞLIK...NEREDESİN...HAYDİ BİRAZ CANLAN...

gül dedi ki...

Merhaba kekin kokusu buraya kadar geldi ellerinize sağlık.Kalıp olarak nasıl bir kalıp kullandınız?Yuvarlak küçük boy borcam kullansam (18 ya da 20 cm lik)sizinki gibi kabarır mı?

sevil dedi ki...

filiz merhaba tatlım benim eşimde zonguldaklı dogal olarak çok sık geliyorum oraya evet bu manzarlardn zonguldaktan cok var gercekten yeşilin hakim oldugu bir şehir
sevgiler
sevil

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Portakal gercekten cok guzel yakisiyor keklere. Limona da cok severim. Ellerinize saglik. hollandadan selamalr