17 Haziran 2009 Çarşamba

YOĞURTLU İRMİK TATLISI

Ramazan aylarında çok sık yaptığım bir tatlıdır..Birde öğrenciyken kızların hergün bana yalvarıp yaptırdıklarını hatırlıyorum,ne zaman yapsam hep o günler aklıma gelir..Öğrencilik yılları başka bişey hele de öğrenci evinde kalmak apayrı bir heyecandı..Ne zaman ev arkadaşlarımla konuşsam keşke o günlere dönsek diyoruz..Nerrrdddeee...Nasıl konudan konuya atlanır görüyosunuz..Her neyse tarifime geçeyim,bu arada; sevgili ev arkadaşlarıma buradan öpücüklerimi gönderiyorum..İnşallah bu yaz görüşücez..

Malzemeler;
3 adet yumurta
1.5 bardak toz şeker
2 kaşık su
1 su bardağı yoğurt
250 gr irmik(yarım paket)
vanilya
1/2 pkt kabartma tozu
1 çorba kaşığı un
şurubu;2,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon
Yapılışı;
Yumurta ve şeker ılık su ile beraber boza kıvamına gelene kadar çırpılır.yoğurt,un,irmik,vanilya ve kab. tozu da katılarak çırpmaya devam edilir.Malzeme tamamen karıştıktan sonra bekletmeden yağlanmış tepsiye yada borcama dökülür,170 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir..
Diğer yanda şurup için şeker ve su bir iki taşım kaynatılır...Şurubu;Kek ve şurup ikiside ılıkken dökülür ve soğumaya bırakılır..soğuduktan sonra arzu edilen şekilde kesilerek fındık,hind. cevizi veya antep fıstığı üzerine serpilerek servis edilir..Afiyet olsun..

16 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Harika görünüyor, ellerine sağlık. Bana da yurttaki oda arkadaşlarımı hatırlattın, keşke biz de görüşebilseydik. Çok güzel günlerdi, öğrencilik yılları.... Sevgiler.

sevdamavisi dedi ki...

filizciğim,
ellerine sağlık tatlın çok güzel görünyor. yiyemesem de bakarım ne yapalım. sevgiler.

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik Filiz'cigim bende cok yaparim ramazanlardaa hmmm hatirlattigin iyi oldu demekki sadece ramazanlarda yapmamak lazimmis;)))
sevgilerimlee

atesböcegi dedi ki...

hey gidi günler hey. yillar birbirini kovaliyor güzel ögrencilik yillari anilarda kaliyor. ne güzel görüsecekmissiniz ama bak. tatlina bayildim canim. 3 dilim birden yiyesim geldi. cok severim. serbetli tatlilari cok sevmem sütlü tatliyi tercih ederim ama isin icinde irmik oldumu bayilirim. hünerli ellerine saglik canim ayrica merak ettigin icin sag ol. kosturuyorum bende. bugün sütcü beygiri gibi ordan oraya kostum hep cocuklarin derdi. ana okula getir götür, spora götür, parka götür su bu derken evin yolunu zor buldum. evde tabi isler cok fazla. tül perde haliya girisecegim daha izin arefesi bende iki ayagimi bir pabuca sokuyorum. izin telasesi bir yandan tatil yeri bulamadim hosuma giden bos zamanimda devamli internete ona bakiyorum. böyle bir telas iste. umarim iyisindir canim benim. öpüyorum

e.esma.albayrak dedi ki...

bende çok sık yaparım bu tatlıyı ama üzerine hiç fındık fıstık dökmek aklıma gelmemişti:) bence böylesi daha güzel olur hemde ıslak ıslak ıımmm..
sevgiler

Doyumluk.... dedi ki...

Çok severim çook eline sağlık.

atesböcegi dedi ki...

canim seni sobeledim. Bi gelsene bana hem kahveyle iki laflariz :) sevgiler...

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

özgülün tarifleri dedi ki...

canim regaip kandilini ve uc aylarini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Bu hayirli gecede tum dualarimizi Rabbim kabul eder insallah.

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

oy oy oy süper yemeyeli o kadar uzun zaman oldu ki rejim yapcaz diye böyle güzelliklerden mahrum kalıyorum senin ellerine sağlık canım sevgilerimle

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım tatlı nefis gözüküyor ellerine sağlık..
Bu arada yukarıda mim cvp larını okudum çok güzel...
Mutlu hafta sonları

Unknown dedi ki...

bende çok özlemle anarım ögrencilik ve ev hayatımı.yemek yapmayı bilmezdim ben bulaşık yıkardım hep.neredeyse bulaşık yıkamayı bile ögrenciyken ögrendim diyebilirim.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Çok güzel bir görüntü va harika bir tarif.
Ellerinize sağlık
Bu arada sitemde hediyeli bir yarışma başladı
Katılırsanız seviniriz
Ayrıntılı bilgi için http://www.lezzetibol.com/yeni-yarisma-basladi.html

Sevgiler
http://www.lezzetibol.com

Özlem dedi ki...

Pek bir lezzetli olmuş, ellerine sağlık,
sevgilerimle

GÜL dedi ki...

merhaba ilk kez yazıyorum size.irmik deyince akan sular durur benim için.tafini aldım hemen yapıcam.

Adsız dedi ki...

Evet senin yaptığın herşeyi zevkle yerdik.bu tatlıyı hiç unutmadım.