MALZEMELER;1 SU BARDAĞI ILIK SUDA YAŞ MAYA ERİTİLİR,1 BARDAK ILIK SÜT,1 BARDAK SIVIYAĞ,2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER,1 TATLI KAŞIĞI TUZ,2 YUMURTA(BİRİSİNİN SARISI ÜZERİNE),KEPEKLİ UN..İÇİ İÇİN;BEYAZ PEYNİR,MAYDONOZ..
YAPILIŞI;BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR,UN EKLENİP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR,HAMURDAN PARÇALAR KOPARILIR YUVARLAK AÇILIR,PEYNİR KONUP YARIM AY ŞEKLİNDE KAPATILIR..ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR,BÜTÜN HAMUR BU ŞEKİLDE YAPILDIKTAN SONRA,TEPSİDE DİNLENMEYE BIRAKILIR,200 DERECELİK FIRINDA 20-25 DAKİKA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR..AFİYET OLSUN..
10 yorum:
Ellerine sağlık, pağaçalar pek güzel görünüyor
Açelya da ne güzel açmış maşallah, ben de çok seviyorum açelyayı ama güneşli bir yer istiyor sanırım o yüzden alamaya cesaret edemedim pek
ellerinize sağlık çok güel görünüyor poğaçalar
ne güzel kokmuştur mis gibi ellerine sağlık açelyanın renkleri muhteşem bayıldım valla
ellerine sağlık canım
ne kadar güzel açmış açelyan canımm gözünün bebeği olmuş belli poçalarda çok güzel ellerine sağlıkk..
kepekli pogacayi hic yemedim ama bu tarifle deneyecegim bir.ellerine saglik
Poğoçanda çiceğin de nefis. Evin ne güzel kokuyordur şimdi:)))
ellerine sağlık ama ben açelyada kaldım ne güzel rengi
darılma şekerim ama açelyanın güzelliği poğaçalarını gölgede bırakmış maşaallah Rabbimin verdiğine kurban olayım ne muhteşem çizgileri var subhanallah:)
poğaçalar kepekli olunca bence daha lezzetli olmuştur kepek ekmeğinin daha lezzetli olduğu gibi güzel fikir Filizciğim sevgiyle kal
Açelya harika açmış,poğaçalar nefis... kahvaltı için harika olur..
ellerine sağlık..
Yorum Gönder