8 Temmuz 2012 Pazar

ÇEŞM-İ CİHAN AMASRA...

BARTIN-AMASRA



 İki günlük kısa bir tatilin ardından akşam üzeri evimize geldik, her ne kadar gezmek tozmak,hazır yimek ,hazır giymek  güzel olsa da evim evim güzel evim diyorum ben şahsen,küçük çocuğunuz varken..Kaldığımız yerde her ne hikmetse  bebek doluydu,yalnız benim oğluşum yaramazlıkta hepsini geride bıraktı, biraz hareketli bir bebek zor ama eğlenceli bir geziydi:)) napalım Bertuşumuda böyle idare edicez artık..

Amasra kalesi
 tavşan adası
Rivayete göre Fatih Sultan Mehmet, Lalası ve diğer Saray erkanı ile birlikte avlanmak üzere Amasra'ya gelmiş. Çadırlarını kurmak üzereyken gördükleri bu manzara, Fatih Sultan Mehmet'i çok etkilemiş. Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmet lalasına dönerek “Lala, Lala, Çeşm-i Cihan bu mu ola?” demiş. “Çeşm-i Cihan”, dünyanın gözü, göz bebeği demekmiş. Yani Fatih Sultan Mehmet bu manzaranın dünyada bir eşinin daha olamayacağını düşünerek buraya, “Çeşm-i Cihan”  adını vermiş.



Burada kaldık...ve de çok memnun ayrıldık..



                     
Bunlarda benim Çeşm-i Cihanlarım...



balık lokantaları ,akşam eğlenceleri çok güzeldi...biz pansiyonun balkonunda canlı müzik eşliğinde muhabbet ettik,Bertuğ gündüz kumda o kadar yorulmuşki o uyurken müziğin tadını çıkardım..çok güzel bir gün geçirdik...Herkesin görmesi gereken bir yer Amasra..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Paylaşımlarınız bize de çok yardımcı oluyor, dell dizüstü teknik servisi olarak paylaşımlarınızın devamlılığını dileriz.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

GEZ CANIM GEZ...
O Bİ TANEME MAŞALLAH..
BENDE İSTANBULA GİDECEĞİM...