18 Şubat 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ ÇITIR BÖREK..


 


 MALZEMELER;
yufka(ben 4 yufka sardım,malzemeler yufka sayınıza göre değişiklik göstereceği için miktar yazmadım)
Sıvıyağ
Peynir
maydonoz
Yapılışı;
Tek yufka tezgaha açılır,üzerine sıyağ gezdirilir,sıvıyağ yufkanın her yerine iyice yedirilir,sonra yufka yukarıda olduğu gibi ikiye katlanır ve 5 eşit üçgen parçaya kesilir..her üçgenin geniş tarafına  peynirli maydonozlu iç konup sigara böreği gibi sıkı sıkı sarılır..Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır,börekler buzdolabında biraz dinlenirlerse daha güzel olurlar..daha sonra fırın tepsisine dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülür,ben üzerlerine haşhaş serptim,susam veya çörek otuda serpilebilir..200 derecelik fırında pişmeye bırakılır..Afiyet olsun..sevgilerimle..




5 yorum:

otomatikkepce dedi ki...

Bu kadar basit işte. Böyle pratik ve lezzetli tarifler varken evine gelen misafirin önüne bakkaldan bisküvi alıp koyan insanlara şaşıyorum valla.
Elinize sağlık
Hülya

Unknown dedi ki...

Filizcim ne kadar çok sevindim selam vermene...sen taşındıktan sonra bir kaç kere gelmiştim ama uzun süre syf.yenilemedin banada dönüş olmayınca gelemedim ama bende çok aktif değilim sipariş alınca çok zamanım olmuyo...beni takip etmene çok sevindim...ank arada sanki bloğun daha bi zengin:))) bende antalyaya taşınıyorum eşim başladı biz okulu bekliyoruz.....sevgiler canım...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Sıcacık börekler,yanında sıcacık bir bardak çay ve sıcacık sohbetlerle buluşursa tadından yenmez:9
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

FİLİZ'CE dedi ki...

doğru söylüyosun Hülyacım çok basit tarifler varken bisküvilere bende karşıyım:))

FİLİZ'CE dedi ki...

canm ben seni hep takip ediyorum ama yorum bırakmamışım demekki..Hayırlısı olsun cnm..antalyada daha çok müsteri bulursun ne de olsa daha büyük şehir..