Bu sabah çakma Trabzon ekmeğimizi bir güzel yımırtaladım:))..Eşim dün Zonguldak'tan getirdi... Ekmeğin görüntüsü Trabzon'du ama tadı için aynı şeyi söyleyemiyeceğim malesef...Hazır dilimlenmiş olan ekmeğin her dilimini üçe bölüp önceden derin bir kasede çırpılmış,hafif tuzlanmış ,3 yumurtaya arkalı önlü buluyoruz,sonrada kızdırılmış teflon tavaya hafifçe fındık yağını gezdirip ekmeklerimizi tekrar arkalı önlü kızartıyoruz,sıcak sıcak yiyoruz..Afiyet olsun...
2 yorum:
Ara sira bende yaparimbu nefis kahvaltida nefis oluyor ellerine saglik.
çok severim,en çok da bayat ekmekleri ziyan etmekten kurtarıyor.tesadüf bu akşam yaptım yedim :)eline sağlık..
Yorum Gönder