Malzemeler;(12 adet için)
3 yufka
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı;
Yoğurt Sos:1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
tuz
Yoğurdun içine sarmısak rendelenir,birazda tuz eklenir
SalçaSosu:
1 kaşık domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yağda salça ezilirek pişirilir..
İç harcı için;
200 gr kıyma
1 baş soğan
iki kaşık su
tuz
karabiber
Böreğin iç harcı;Soğan çok ince kıyılır,kıyması,suyu , tuz ve karabiber eklenip iyice ezilir(ben iç harcı pişirmedim,pişmiş isterseniz harcı tavada biraz soteleyin ve böreklerinizi sarın)daha sonra
1 yufka tezgaha serilir,ortadan ikiye kesilir,iki parçada tekrar ikiye kesilir,üçgen olan yufkaların geniş tarafına kıymalı harç konur rulo sarılır,gül şekli verilir,sıvıyağda arkalı önlü kızartılır,üzerine önce yoğurt,sonra salça sosu dökülür,sıcak servis edilir..Afiyet olsun herkese...
4 yorum:
Nefis görünüyor,ellerine sağlık.
mantı hastası olarak bu tarifi denemediğime şaşırıyorm teşekkürlertarif için
Bir ara ne çok yapardım:)
Harika bir lezzet.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Mantının her halini çok severim
Buda çok güzel görünüyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Yorum Gönder