23 Mart 2013 Cumartesi

TAZE BAKLA YEMEĞİ..

 Çok sevdiğim bir yemek ama pek sık yapmam,senede bir kere desem yeridir..Bol dereotlu ve yoğurtlu olması şart:))
Malzemeler;(4 kişilik)
Yarım kilo bakla
1 kuru soğan
yarım bağ dereotu(1 kilo için bir bağ yeterli olacaktır)
1 kaşık salça
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ(ben yemeklerde fındık yağı kullanıyorum)
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;Sarmısaklı yoğurt hazırlanır..
1 kase yoğurda 2 diş sarmısak rendelenir ve bir tutam tuz eklenip karıştırılır....
Yapılışı,
Baklalar yeşil fasülye gibi ayıklanıp,doğranır,yıkanır...kuru soğan ince ince kıyılır,düdüklü tencereye sıvıyağ gezdirilir,soğan eklenip kavrulur,salça,tuz,bakla ve ince kıyılmış dereotu ve en son sıcak su eklenip karıştırılır ve düdüklünün ağzı kapatılır,harlı eteşe konur ,düdüklüden ses gelmeye başlayınca düdüğü indirilip ocak kısık ateşe alınır ve en fazla 15 dakika pişirilir..Pişen yemeğimiz isteğe göre sarmısaklı yoğurt ile servis edilir..Afiyet olsun..Sevgilerimle..

2 yorum:

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerinize sağlık,bende pazardan aldım pişmeyi bekliyor,yarın pişireyim artık.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Baharın müjdecisi bakla nefis olmuş canım.Ellerine sağlık.
Sevgiler...