Malzemeler;
2-3 adet orta boy yeşil kabak
Yarım demet dereotu
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı;
Kababklar yıkanır,kabukları soyulur,rendelenir,isteğe göre hafif şekilde suyu sıkılır ben vitamini gitmesin diye sıkmadım....Teflon tavaya sıvıyağ gezdirilir,sarımsak rendelenip yagda sotelenir sonra rendelenen kabaklar eklenir kapağını kapatmadan harlı ateşte kavurursak suyunu çekiyor..kabaklar hafif yumuşayınca ocaktan alınır,soğumaya bırakılır, yarım bağ dereotu yıkanıp ince kıyıldıktan sonra yoğurdun içine eklenir..kabağın üzerine dökülür..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder