9 Kasım 2013 Cumartesi

ERİŞTE MANTISI..


Yarım paket filiz marka yumurtalı erişte
200 gr  kadar kıyma
1 baş soğan
tuz
karabiber
Üzeri için;
1 büyük kase sarmısaklı yoğurt
 1 kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağ( tereyağı tavada eritilir bir kaşık salça ilave edilir biraz pişirilir.)

Önce erişteler iki parçaya kırılır. kaynayan tuzlu suda haşlanır,suyu süzülür,servis yapılacak tabağa alınır..Ayrı bir yerde kıyma kavrulur,soğanla sotelenir,içine tuz ve karabiber serpilir..Eriştenin üzerine kıymalı harç yayılır..Üzerine iki diş sarımsak rendelenen  yoğurt dökülür,yoğurdun üzerine de salça sos gezdirilip servis edilir..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: