13 Kasım 2013 Çarşamba

ETLİ BEZELYE YEMEĞİ..

Malzemeler;
Yarım kilo taze bezelye(ben dondurucuya koymuştum,ama marketlerde var)
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 baş kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
yarım tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tutam kekik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy patates
Yapılışı;Et ile ince kıyılmış soğan sıvıyağda et suyunu çekene kadar kavrulur..daha sonra salça bezelye,ince doğranmış sarımsak,baharatlar eklenir en üste patates küp küp doğranır,yarım litre sıcak su eklenip kısık ateşte karıştırmadan pişmeye bırakılır..


3 yorum:

Eda Özer dedi ki...

çok güzel gözüküyor elinize sağlık :)

tahayla yeni hayat dedi ki...

Bezelye.... En sevdiğim yemek. Bir tabak aldım canım ellerine sağlık :)))

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık :)