Malzemeler ;
1 paket bimden kızartılmış kadayıf (200gr)
(Yada taze aldıysanız elinizde parçalayıp tavada iki kaşık tereyağ ile kızarana kadar kavurun..)
2 kaşık tereyağ
3 kaşık toz şeker
Kadayıf hazır ise teflon tavada yağ ve şeker ile yavaş yavaş kavrulur. Yağ ve şeker eriyinceye kadar.
Muhallebisi için
1 litre süt
4 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 su bardağı şeker
Hepsi pişirilir. Biraz ılıyınca içine bir paket toz krem şanti eklenir. Blendır veya mikser ile çırpılır. Muhallebi homojen bir kıvama gelince, büyük boy borcama kadayıfın yarısı yayılır. Üzerine Muhallebi dökülür. En üstüne tekrar kadayıf yayılır. Buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun.
1 yorum:
Çok severim Ellerinize sağlık
Yorum Gönder