23 Ocak 2009 Cuma

Aşure


Malzemeler;(20 kase için)
3 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı şeker
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasülye
2 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı ceviz veya fındık
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
tarçın,karanfil
5 su bardağı su
Yapılışı;bugday,fasulye,nohut,kuru üzüm
1 gece önceden ıslatılır.ertesi gün ayrı ayrı haşlanır.ceviz veya fındık çekilir.hepsini bir tencerede suyuda eklenerek bir,iki dakika kaynatılır.en son şekeri konur.tadı ayarlandıktan ve koyuluğu kıvama gelince altı kapatılır.kaselere boşaltılır.üzerine tarçın ceviz ile süslenerek dağıtılır...istenirse başka malzemelerde konulabilir.ben biraz sade seviyorum.incirli,bol üzümlü aşureden fazla hoşlanmadığım için böyle yaptım..dağıttığım insanlarda inşallah beğenmişlerdir..zaten ilk defa yaptım.ama ben beğendim.çünkü ağız tadıma göre olmuş.afiyet olsun..

5 yorum:

atesböcegi dedi ki...

Asure en sevdigim tatlıdır. Yaptıgımda buzluguma bile koyarım canım cektiginde yiyebileyim diye :)
Cok lezzetli görünüyor ellerine saglık canım ALLAH kabul etsin.sevgiler

MUTFAKISTAN dedi ki...

allah kabul etsin cok guzel olmus canim eline saglik.
Mimlendin arzu edersen cevaplarmisin ,sevgiler

fikriye dedi ki...

canım ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur.Allah Kabul Etsin Evinden bereket eksik olmasın Sevgilerimle fikriye....

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım...yedik çok güzel olmuş...Allah kabul etsin..annen gelmiş gözün aydın...kolay gelsin...

MELTEM dedi ki...

allah kabıul etsin