23 Ocak 2009 Cuma

Pırasa tavası

Malzemeler;
1/2 kilo pırasa
yarım kase mısır unu
sıvıyağ,tuz

yapılışı;pırasalar ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince doğranır.sıvıyağda geniş bir tavada (teflon tava lazım yapışmaması için)kavrulur.başka bir kaba alınıp mısır unu ve tuz ile harmanlanır.tavaya sıvıyağ konur yağ kızınca malzemenin yarısı konur kaşığın tersiyle bastırılarak arkalı önlü krep gibi pişirilir.diğer yarısıda aynı şekilde pişirilir.sıcak servis yapılır.

5 yorum:

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

pırasa tavayı çok severim arkadaşım... çok güzel görünüyor..
ellerine sağlık...

atesböcegi dedi ki...

Ellerine saglik canim, cok güzel görünüyor.
Profiterolun tarifinide merakla bekliyorum.
Sevgiler
Ümmühan

pinokyoörgü07 dedi ki...

pazardan pırasa almıştım akşama yapayım tadını bildiririm

Adsız dedi ki...

canım pırasa tava harika görünüyor.Yemedim ama ellerine sağlık:))

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

elelrine sağlık canım süper olmuşlar sebze yemeklerinin hepsine varımmmm sevgilerimle