27 Ağustos 2009 Perşembe

GÜL TATLISI

Tarif yemekgünlüğüm 'den..Birçok blog arkadaşımda gördüysemde adres hep ona çıkıyor,Yemekgünlüğüm'e çok teşekkürler,bizi bu eşsiz güzellikteki lezzetle tanıştırdı..Tarifde hiç eksiklik yok,gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
Malzemeler;1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
Şerbeti;
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı; Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.kabartma tozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.Çay bardağı ile kesilir. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.rulo şeklinde sarılır ikiye kesilir. tepsiye dizilir, ortalarına ceviz yada fındık yerleştirebilirsiniz. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Afiyet Olsun.















5 yorum:

fikriye dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM NE KADAR MUHTEŞEM BİR GÖRÜNÜMÜ VAR DİMİ BENDE YAPMIŞTIM BİR ARA SEVGİLERİMLE

gelincik dedi ki...

çül tatlısını çok severim ellerine sağlık arkadaşım hayırlı cumalar

pembe tatlar dedi ki...

Bende az önce yaptım canım hala fırında pişiyor elleine sağlık

reyyan dedi ki...

ellerine sağlık canım nede güzel anlatmışsın.
sevgiler...

serpil dedi ki...

çok teşekkürederim canım, seninde ellerine sağlık, en sevdiğim tatlılardan birini yapmışsın, güzel bir gün dilerim, sevgiler.