Malzemeler;
2 bardak ince bulgur
1 bardak kaynamış sıcak su
1 baş soğan
1 kaşık domates salçası
2 diş sarmısak
1 kaşık biber salçası
Yarım demet maydonoz
3 sap yeşil soğan
Nane,karabiber,kırmızı biber,kimyon,tuz
Yarım bardak sıvıyağ
1 adet limon
Nar ekşisi
Yapılışı;
İnce bulgur derin bir kaba alınır,kaynamış su azar azar dökülürek karıştırılır.Bulgur suyu çekene kadar karıştırılır,bir tavada kuru soğan sıvıyağda sotelenir,soğan kavrulunca salçalar ilave edilir,onlarda kavrulur,salçalı soğan derin kaptaki bulgura iyice karıştırılarak yedirilir.Maydonoz ve yeşil soğan temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılır,sarmısaklar rendelenir ,hepsi soğuyan bulgurla karıştırılır.Baharatalar ve limon,nar ekşisi de konup karıştırılır,ağız tadınıza göre ekşi yada acılığını ayarlayabilirsiniz..Afiyet olsun..
10 yorum:
enfes görünüyor ellerine sağlık filizciğim sıcacık sevgiler
oooo harika bir resim ve tat olmuş komşucuğum...ellerine sağlık...güzel bir haftasonu diliyorum...
çok sevdiğim ama yapmaya üşendiğim bir lezzet eline sağlık nefis görünüyor
Cok nefis gorunuyor gece vakti canim cekti:) Fotografta harika! Ellerine saglik.
canim pcdeki sorunun cozulmesine sevindim kucucuk bir kablo bizi katiyen ayiramaz:))hihi
ellerine saglik canim cok severim sunumuyla harika olmuss gelde yeme simdi;)))
kısır harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
elinize sağlık
benim sevdiğim tad da yapmısınız
iyi pazarlar
hıııım ellerinize sağlık.bizde çok sık yapılır çocuklarla çok severim.ama yapılışını biz değişik yapıyorum.seninkide farklıymış.
Keşke bugün bende yapsaymışım,nefis olmuştur eminim.. nar ekşisi olmayan bir kısır düşünemiyorum..ellerine sağlık..
Allahım bu nasıl bir güzellik ellerine sağlık canım
Yorum Gönder