Malzemeler;
İç harcı;
3 bağ karalahana
150 gr kıyma
2 baş soğan
1,5 bardak pirinç
nane,tuz,karabiber
sıvıyağ
1 kaşık domates
1 kaşık biber salçası
1 kase yoğurt,2 diş sarmısak,tuz
Yapılışı;
Lahanaların tazeleri seçilir,büyük yapraklı ve kart olmasın,sapları kesilir,yıkanır ve kaynar suya bir iki dakika sokup çıkarlır,erimemesi için..
Başka bir yerde içi hazırlanır,pirinçler yıkanır,süzülür,soğanlar ince ince kıyılır,tencereye eklenir,kıyma,salça,baharatlar sıvıyağda gezdirilir,biraz kavrulur,en son pirinci eklenir,5 dakika ağzı kapalı dinlendirilir..iç hazırdır.Yapraklar kalın sarılır,sarılan dolmalar,tencereye dizilir,üzerine ister tereyağ ister sıvıyağ gezdirilir,salçalı sıcak su hazırlanır,tuz ekilir,üzerine bir tabak kapatılır(dolmalar dağılmasın diye)..Su kaynayınca kısık ateşe alınır..Piştikten sonra servis tabağına dizilir,arzuya göre üzerine sarmısaklı yogurt gezdirilir..Deneyecek olanlar için afiyet olsun..
150 gr kıyma
2 baş soğan
1,5 bardak pirinç
nane,tuz,karabiber
sıvıyağ
1 kaşık domates
1 kaşık biber salçası
1 kase yoğurt,2 diş sarmısak,tuz
Yapılışı;
Lahanaların tazeleri seçilir,büyük yapraklı ve kart olmasın,sapları kesilir,yıkanır ve kaynar suya bir iki dakika sokup çıkarlır,erimemesi için..
Başka bir yerde içi hazırlanır,pirinçler yıkanır,süzülür,soğanlar ince ince kıyılır,tencereye eklenir,kıyma,salça,baharatlar sıvıyağda gezdirilir,biraz kavrulur,en son pirinci eklenir,5 dakika ağzı kapalı dinlendirilir..iç hazırdır.Yapraklar kalın sarılır,sarılan dolmalar,tencereye dizilir,üzerine ister tereyağ ister sıvıyağ gezdirilir,salçalı sıcak su hazırlanır,tuz ekilir,üzerine bir tabak kapatılır(dolmalar dağılmasın diye)..Su kaynayınca kısık ateşe alınır..Piştikten sonra servis tabağına dizilir,arzuya göre üzerine sarmısaklı yogurt gezdirilir..Deneyecek olanlar için afiyet olsun..
12 yorum:
Ne güzel bir lezzettir o yumuşacık ellerinize sağlık
En sevdiğim dolmadır bu lezzeti diğerlerinde bulamam.Ellerine sağlık sevgiler...
Afıyet olsun cok lezzetlı olmalı
Sevgıler
su an gece yarisi olmasina ragmen felaket canim cekti,mis gbi olmuslardir,eline saglik
Filiz ciğim ellerine sağlık sarması bir saat yemesi beş dakika alır ama uğraşmaya değer bir tat misss gibi:)
sevgileeer
e bir trabzonlu olarak ne diyebilirim bu lezzete.haçan bole bi lezzet yokdur.ellerune sağlık gadam.
Immm, lahanaya taşı sar gene de tatlı olur :)
Ellerine sağlık...
çoookkk güzel eline sağlık
ellerine sağlık canımm nefis görünüyor.. bizden bir tat:))
süper görünüyor süper...ellerine sağlık canım...
Kayınvalideme sipariş verdiğim tek yemek... harika olu bilirim.. ellerine sağlık...
Sevgiler...
Ellerinize sağlık. harika görünüyo karnım açtı görüntüsü iyice açıktırdı...
Yorum Gönder