18 Aralık 2010 Cumartesi

KURU BİBER KAVURMASI..


Malzemeler;
1 dizi kurutulmuş yeşil biber
1 baş soğan
2-3 kaşık sıvıyağ
tuz
sarmısaklı yoğurt

Yapılışı;Biberler tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.Sogan kıyılır,iki üç kaşık yağda sotelenir.biberler eklenir biraz kavrulur,Tuz eklenir..Olunca servis tabağına alınır,sarmısaklı yoğurt gezdirilir..
Gerçekten çok lezzetli bir şey..Zonguldak ta kurutamıyorum ama annem saolsun Ankarada kurutup banada ayırıyor..Bende burada buzdolabında muhafaza ediyorum,yoksa nemleniyor..kuru bölgelerde meşhurdur yani kuru biber,patlıcan,yeşil fasülye...burada pek fazla bilen yok..Her neyse deneme fırsatı bulacaklar için afiyet olsun..

6 yorum:

mintinin dünyası dedi ki...

canımmm ellerine sağlık.annemin çok sevdiği lezzettir.nasıl bayıla bayıla yer bi vilsen aklıma geldi şimdi.yanına da mutlaka bulgur pilavı yapar hep.
ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler...

Unknown dedi ki...

bende antalyada kurutamadıgım için annem kurutup gönderiyor bana.Annelerimiz olmazsa ne yaparız.Ellerine saglık.

lezzetyagmuru dedi ki...

Ellerine sağlık canım, maalesef biz buralarda kurutamıyoruz. Sevgilerimle

Unknown dedi ki...

KURUSU ÇOK DAHA LEZZETL OLUYOR HAFİFDE ACIMSIYSA SARIMSAKLI YOĞURTLA ENFES BİR LEZZET ÇIKIYOR ORTAYA .. ELLRİNE SAĞLIK CANIM..SEVGİLER..

mutfagabuyrun dedi ki...

slm.bende zonguldakta doğdum.orda büyüdüm.resime bakarken nasıl kuruttu derken yazıyı okudum.annenizin ve sizin ellerinize sağlık.sevgiler.

lezzet-i mekan dedi ki...

İçine sarımsaklı yoğurt girerde güzel olmazmı. ellerine sağlık canım. Kurutulmuş biberle ayrı bir güzel oluyor tek başına ziyafet gibi, iyi akşamlar dilerim sevgiler.